• Aquest divendres, el selectiu ha pujat un 1,27% fins els 8.587,20 punts
  • BBVA ha presentat els seus resultats empresarials i ha empès l'IBEX al terreny positiu
  • El creixement d'Espanya del segon trimestre confirma una lleu desacceleració a l'economia del pais
bolsa madrid ibex

L'IBEX-35 ha acabat el mes amb guanys. El selectiu espanyol ha sabut sobreposar-se a la tremolor de la sortida de Regne Unit de la Unió Europea amb una pujada del 5,2% al juliol i s'ha situat en els 8.587,20 punts. La incertesa que va provocar el Brexit sembla que a poc a poc es va diluint dels mercats. Aquest divendres, l'IBEX ha celebrat els resultats empresarials que s'han presentat i ha tancat amb un avanç de l'1,27%.

  • 10,22€
  • 2,59%
  • 10.633,90
  • 1,02%

La banca, abans de conèixer els test d'estrès, ha encapçalat l'últim gran devessall de resultats de la temporada a l'IBEX. CaixaBank, Popular i BBVA reben el vistiplau del mercat i destaquen en els avenços del selectiu, al costat d'Arcelor i Amadeus. La nota negativa la posa Viscofan.

Llegiu també: El Gobierno confía en el tirón del consumo privado para que España crezca un 2,9% en 2016

Els valors que han registrat la major pujada aquest divendres han estat Amadeus i Arcelormittal. Tots dos han tancat amb un avanç superior al 5% (+5,28% i +5,19% respectivament). Caixabank és el tercer valor amb major pujada ja que ha tancat amb un avanç del 4,51% després de presentar resultats. L'entitat ha guanyat 638 milions d'euros fins a juny, un 9,9% menys que en 2015.

En l'altre costat de la moneda, tenim a Viscofan que s'ha desplomat gairebé un 8% fins als 47,85 euros per acció. La companyia ha presentat els seus resultats empresarials i en el primer semestre de l'any ha tingut un benefici de 59,89 milions d'euros, un 0,3% menys que en el mateix període de l'any anterior.

La resta de places europees han tancat en positiu. Destaca l'avanç que ha registrat el PSI 20 portuguès de l'1,42%. Per la seva banda, el DAX alemany ha pujat un 0,61% i el CAC francès ha tancat amb una pujada del 0,44%. El FTSE 100 de Londres ha estat l'únic que ha estat en terreny negatiu, però ha aconseguit tancar amb una lleu pujada del 0,05%.

ELS RESULTATS DE LA BANCA ESPANYOLA

En el plànol empresarial, aquest divendres destaquen la presentació de resultats dels bancs espanyols. El benefici del BBVA ha caigut un 33% en el primer semestre de l'any respecte al mateix període de l'any anterior. No obstant això, ha estat una caiguda menor de l'esperada, per la qual cosa els inversors han apostat pel valor que ha tancat amb una subida del 3,71% fins als 5,22 euros.

Banc Popular ha registrat un benefici net atribuït de 94 milions d'euros en els sis primers mesos de l'any, un 50% menys que el mateix període de l'any anterior. Les accions de l'entitat també han pujat un 2,37% fins a l'1,25 euros.

LLEU DESACCELERACIÓ A L'ECONOMIA DEL PAÍS

La publicació del Producte Interior Brut ha protagonitzat l'àmbit macroeconòmic del divendres. El creixement d'Espanya del segon trimestre confirma una lleu desacceleració a l'economia del país, amb un creixement del 0,7% respecte els tres primers mesos de l'any. Així, Espanya es manté amb nivells de creixement superiors als de la mitjana europea, encara que amb el ritme més reduït d'expansió econòmica des de 2014.

Per la seva banda, el Producte Interior Brut (PIB) de la zona euro s'ha expandit un 0,3% en el segon trimestre respecte als tres primers mesos de l'any, amb el que també es confirma la desacceleració del creixement de l'àrea monetària. L'expansió de l'economia se situa en els nivells del tercer trimestre de l'any passat.

ANÀLISI TÈCNICA

César Nou, analista tècnic de Bolsamania, assenyala que l'IBEX-35 s'està recuperant de la "garrotada d'ahir" i ha aconseguit mantenir-se allunyat del suport clau del curt termini que es presenta als 8.426 punts. "Això és un bon senyal que ens convida a pensar en una continuació dels guanys".

Segons l'analista: "El primer objectiu de pujada segueix estant en els màxims del gap a la baixa que es deixés el passat 24 de juny en els 8.885 punts". Per això, apunta que "per a les properes sessions no descartem un atac a aquest nivell de preus encara que sense oblidar que la tendència a mitjà i llarg termini del nostre selectiu és fortament a la baixa i que de moment es tracta només d'un rebot".

contador