• Mario Draghi ha dado un 'tirón de orejas' a los gobiernos europeos por sus políticas fiscales
  • George Soros ha vendido acciones y ha comprado oro, prevé fuertes movimientos en las bolsas
  • El precio del crudo ha bajado desde máximos anuales y ha perjudicado a Repsol
  • El Ibex, mucho más cerca de soportes que de resistencias, lo que siempre es un riesgo
Ibex_Inversores

L'IBEX-35 ha tancat la jornada amb pèrdues del 0,70%, fins a 8.769,50 punts. El selectiu espanyol es mostra incapaç de reaccionar i aquest dijous s'ha vist afectat per la incertesa política, la baixada del preu del petroli des de màxims anuals i els comentaris pessimistes de George Soros sobre l'economia global. Les pèrdues d'altres places han estat majors, ja que el Dax alemany i el Cac francès han baixat un 1%.

  • 11.100,80
  • -0,48%

Un dels protagonistes de la jornada ha estat el baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) sobre les eleccions generals. El PP aconseguiria una forqueta d'entre 118 i 121 escons, la qual cosa empitjoraria el seu resultat de les passades eleccions entre 2 i 5 escons. El 'sorpasso' es constata perquè Units Podem obté un pronòstic d'entre 88 i 92 diputats, la qual cosa superaria àmpliament el resultat del 20D de la formació morada, juntament amb Esquerra Unida (69+2). El PSOE oscil·laria en la forqueta de 78 i 80, un resultat bastant pitjor que al desembre, quant va obtenir 90 escons. Finalment, Ciutadans també empitjoraria lleugerament el seu resultat i es mouria entre 38 i 39 representants al Parlament, enfront dels 40 de desembre.


El bloc d'esquerres format per Units Podem i els socialistes aconseguiria els 172 escons. Per tant, es quedaria molt prop de la majoria absoluta dels 175 diputats. Per la seva banda, la unió de PP i Ciutadans només sumaria entre 156 i 160 escons.


MARIO DRAGHI 'TIRA DE LES ORELLES' ALS GOVERNS EUROPEUS


Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), ha aprofitat la seva intervenció al Fòrum Econòmic de Brussel·les aquest dijous per tornar a 'tirar de les orelles' als governs del vell continent. El banquer italià ha reiterat la necessitat que es dissenyin i executin polítiques fiscals i estructurals que acompanyin a la monetària. A més, ha posat com a exemple a seguir la reforma laboral d'Espanya el 2012.


L'autoritat monetària de la zona euro ha trencat qualsevol previsió anterior a la crisi sobre els estímuls que podria dur a terme per impulsar la inflació i buscar l'estabilitat econòmica de la zona euro. No obstant això, les polítiques fiscals i estructurals no estan acompanyant la del BCE. Aquest és el missatge que està utilitzant Draghi cada vegada més repetidament i amb major intensitat, i que ja va posar damunt de la taula durant les últimes dues reunions del consell de govern de la institució, a l'abril i al juny, després de les dràstiques mesures expansives anunciades el 10 de març.


EL PREU DEL PETROLI LLASTRA LES ACCIONS DE REPSOL


El preu del petroli Brent, de referència a Europa, ha retrocedit després de marcar aquest dimecres màxims anuals per sobre de 52 dòlars. Això ha perjudicat les accions de Repsol, que després de diverses jornades d'avanç ha estat un llast per a l’IBEX.


A més, les accions d'Abengoa han tornat a caure al Mercat Continu i continuen degotant a poc a poc a la baixa. "No es pot descartar la tornada als mínims històrics", afirmen els analistes tècnics de Bolsamanía.


GEORGE SOROS I LES SEVES APOSTES A LA BAIXA SOBRE LES BORSES


El cèlebre inversor George Soros ha realitzat recentment "grans inversions a la baixa" després d'un temps allunyat dels mercats financers. Soros Fund Management, que gestiona uns 30.000 milions de dòlars per a la família Soros, ha venut accions i comprat or i també accions de productors d'or.


Segons informa The Wall Street Journal (WSJ), Soros manté una visió pessimista sobre les previsions econòmiques globals i anticipa un fort moviment de mercat. L'inversor s'ha mostrat particularment preocupat per les sortides de fluxos de capital a la Xina, així com per la combinació de la crisi migratòria, els problemes de Grècia i el potencial col·lapse que podria provocar el Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.


ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX: MÉS PROP DE SUPORTS QUE NO PAS DE RESISTÈNCIES


"Malgrat les caigudes d'aquest dijous a l'IBEX-35 es podria dir que des del punt de vista de l'anàlisi tècnica són irrellevants. Al meu entendre, tenim una zona de suport de major rellevància que els mínims d'aquest divendres (8.756) en el rang de preus comprès entre els 8.546 punts (buit alcista de la sessió del 13 d'abril) i els mínims de maig en els 8.564 punts. Per sota dels 8.546 punts, en tancaments, començaríem a veure fantasmes pertot arreu i no descartaríem una tornada als mínims anuals en els 7.750 punts. Per la part de dalt, de la banda de les resistències, la més immediata la tenim en els màxims de la setmana passada en els 9.155 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.


"I vet aquí el problema, que tenim al nostre selectiu molt més prop de suports que no pas de resistències, la qual cosa sempre és un risc. Tal com estem comentant durant les últimes sessions, la clau la té el sector dels bancs europeus, que ha tancat just a la base del triangle al qual venim fent referència durant les últimes setmanes. Això vol dir que si no rebotem amb força ja, la renda variable europea podria ficar-se una vegada més en problemes", conclou aquest expert.

contador