wall street navidad portada

El PMI manufacturer dels Estats Units, elaborat per la consultora Markit, s'ha situat el març en mínims dels últims 21 mesos, en caure fins a 52,5 des de 53,0, per sota de l'estimació de 53,6. Dades per sota de 50 indiquen expansió en l'activitat, però la debilitat d'aquest indicador ha tornat a despertar la preocupació per la desacceleració econòmica.

Per la seva banda, el PMI serveis del mateix mes, més important perquè aquest sector suposa dos terços de l'economia nord-americana, ha baixat fins a 54,8 des de 56,0 i també s'ha situat per sota del pronòstic de 56,0.

Aquestes dades són les preliminars del mes de març. El PMI compost, que uneix les dues referències, ha baixat fins a 54,3 des de 55,5, per sota del 55,2 anticipat. Una xifra que suposa mínims dels últims sis mesos. Markit ha destacat la desacceleració de la indústria, ja que el creixement de la producció de béns ha marcat mínims de gairebé tres anys.

A més, la nova contractació va augmentar al ritme més feble en dos anys, a causa de la cautela en els patrons de despesa entre els enquestats i a un descens de la confiança empresarial. Aquesta debilitat de la nova contractació anticipa la pujada més feble en la creació d'ocupació des de juny de 2017.

"S'ha obert una bretxa entre els sectors de manufactures i serveis, ja que els productors i exportadors de béns lluiten contra el deteriorament de l'entorn extern i les preocupacions sobre l'impacte de la guerra comercial", ha assenyalat Chris Williamson, economista en cap de Markit.

"L'enquesta coincideix amb la mesura oficial que la producció manufacturera va caure a un ritme més gran el març i, per tant, va actuar com un obstacle per a l'economia durant el primer trimestre", ha afegit aquest expert.

Noticias relacionadas

contador