ep 25 july 2019 hessen frankfurt main mario draghi president of the european central bank ecb speaks
Arne Dedert/dpa - Archivo

"Alemanya és avui un dels membres de la zona de l'euro més afectats per la desacceleració" econòmica. Són les paraules de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), durant la seva intervenció a la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu.

"L'impuls del creixement de la zona de l'euro s'ha desaccelerat notablement, més del que havíem anticipat anteriorment", ha assenyalat el banquer central italià.

"Aquesta desacceleració es deu principalment a la debilitat del comerç internacional en un entorn de persistents incerteses relacionades amb les polítiques proteccionistes i els factors geopolítics. Aquests factors pesen cada vegada més en el sentiment econòmic i, en particular, al sector manufacturer, que està més orientat al comerç i exposat a influències estrangeres", ha afegit Draghi.

"Per descomptat, els països que tenen un sector manufacturer relativament gran són més vulnerables a qualsevol canvi en el cicle econòmic mundial. Alemanya, per exemple, representa el 28% del PIB de la zona de l'euro, però representa fins al 39% del valor afegit de fabricació de la zona de l'euro. En conseqüència, Alemanya és avui un dels membres de la zona de l'euro més afectats per la desacceleració", ha assenyalat.

"Mirant cap al futur", ha prosseguit Draghi, "les dades recents i els indicadors prospectius, com les noves comandes d'exportació de les manufactures, no mostren signes convincents d'un repunt en el creixement en el futur proper i el balanç de riscos per les perspectives de creixement segueix inclinat a la baixa".

PROBABILITAT LIMITADA DE DEFLACIÓ

Sobre la inflació, Draghi ha dit que "si bé, la probabilitat de deflació continua sent limitada, les expectatives d'inflació del mercat a mitjà termini es basen en valors que no són consistents amb el nostre objectiu d'inflació".

I ha recordat que el BCE ha revisat a la baixa les perspectives d'inflació en tot l'horitzó de projecció per reflectir una activitat econòmica més feble i preus d'energia més baixos. El BCE espera que la inflació de promig serà de l'1,2% el 2019, l'1,0% el 2020 i l'1,5% el 2021, "molt per sota de l'objectiu a mitjà termini del BCE de per sota, però a prop del 2%", ha especificat.

Noticias relacionadas

contador