• El document denuncia una falta d'estratègia conjunta en l'Executiu de Theresa May
  • També critica l'estil "personalista" de la premier que considera poc operativa
  • Assenyala que la divisió interna podria endarrerir l'inici del Brexit sis mesos
theresa-may-veut-garder-ses-cartes-en-main-sur-le-brexit

Els plans de la primera ministre britànica, Theresa May, d'activar l'article 50 del Tractat de Lisboa, que donaria el tret de sortida al Brexit, al març de 2017 estan en perill, segons un document oficial que s'ha filtrat per The Times. El memoràndum de l'oficina de la premiere revela que les divisions internes al Govern podrien retardar l'inici de les negociacions amb la Unió Europea almenys sis mesos.

Segons el document, elaborat per consultors del Cabinet Office -l'engranatge administratiu a la disposició de l'oficina de la primera ministra-, l'Executiu té entre les seves mans uns 500 projectes relacionats amb el Brexit i haurà de contractar altres 30.000 funcionaris extra per a les negociacions amb Brussel·les. Explica The Times que la divisió interna en el gabinet de Theresa May poden allargar el procés de decisió de les seves prioritats, la qual cosa suposarà sumar uns sis mesos a la data marcada en l'agenda per May: març de 2017.

L'Executiu té entre les seves mans uns 500 projectes relacionats amb el Brexit i haurà de contractar altres 30.000 funcionaris extra

Explica el mitjà que el document, anomenat “Brexit update” -posada al dia sobre el Brexit-, subratlla que “grans jugadors” de la indústria esperen “posar una pistola en el cap del Govern” després que els legisladors hagin assegurat que Nissan no sofrirà després que Regne Unit deixi la UE.

CRÍTIQUES A MAY

L'informe, a més, posa l'accent en què part de les dificultats que s'estan trobant obeeixen a l'estil “massa personalista” de Theresa May que considera “poc sostenible” en el llarg termini.

Aquest nou revés als plans de la primera ministre se sumen a la recent decisió del Tribunal Superior de Londres que va fallar a favor que l'inici del Brexit se sotmeti a votació parlamentària.

contador