Notícies de polsos

genoa bridge/genova puente

Atlantia rebota un 5% i genera una "elevada incertesa" al mercat

Atlantia rebota un 5% aquest divendres en la Borsa de Milà. La concessionària recupera part del terreny perdut en les últimes sessions borsàries, en les quals va arribar a desplomar-se més d'un 20% després del tràgic accident del pont de Gènova, en el qual la signatura treballava.

Donald Trump

Trump assegura que "estem reduint a Turquia" i amenaça amb més sancions

EUA no dóna respir a Turquia. Després que els mercats responguessin amb signe positiu als anuncis de reformes del ministre de Finances turc, Washington ha amenaçat amb noves sancions si no es posa en llibertat al pastor nord-americà empresonat pel Govern d'Ankara. I Donald Trump ha posat la guinda al pastís amb un incendiari tuit en el qual ha assegurat que "estem reduint a Turquia".

lira turca portada

La lira turca reprèn les caigudes i perd més d'un 8% després de les amenaces de Trump

La lira, que havia arribat a recuperar-se un 25% des dels seus mínims del 13 d'agost, en 7,24 dòlars, s'ha donat la volta aquest divendres i ha arribat a caure més d'un 8%, fins als 6,30 dòlars, en un obrir i tancar d'ulls. Amb la mateixa celeritat ha remuntat gairebé un 3%, fins a retallar el desplomi al 5,5%. La preocupació pel país otomà s'ha incrementat entre els inversors quan Trump ha llançat un missatge a la seva xarxa social favorita que no presagia una fi propera al conflicte. "No pagarem gens per l'alliberament d'un home innocent, però estem reduint a Turquia!", ha afirmat el magnat novaiorquès a través del seu compte en Twitter.

ep bolsamadrid ibex 35 parque 20170529180004

L'Ibex s'enfonsa llastrat per la caiguda de la lira turca

Jornada clau per l'Ibex 35. El selectiu s'ha acabat decidint pel vermell (-0,50%) després de vacil·lar entre les pujades i les baixades en el primer tram de la sessió, llastrat per la caiguda de la lira turca (-8%). I tot després d'haver sofert amb especial força la garrotada a les borses mundials de la crisi al país eurasiàtic i d'haver fregat els seus mínims anuals (del passat 26 de març, en 9.381 punts), des d'on el dijous va aconseguir rebotar un 0,43%, els inversors observaran si la recuperació prosseguirà en aquest tancament setmanal, amb la mirada posada en els 9.470 punts.