genoa bridge/genova puente

Atlantia rebota un 5% aquest divendres en la Borsa de Milà. La concessionària recupera part del terreny perdut en les últimes sessions borsàries, en les quals va arribar a desplomar-se més d'un 20% després del tràgic accident del pont de Gènova, en el qual la signatura treballava.

Els títols de la companyia controlada per la família Benetton va aconseguir un preu màxim intradía de 19,74 euros a l'inici de la sessió, encara que en aquests moments cotitza en els 19,26 euros.

Atlantia, soci italià de l'espanyola ACS, s'enfronta a més a la pèrdua d'algunes de les seves majors concessions al país transalpí.

L'Executiu italià ha amenaçat amb retirar-li alguns projectes, després d'imposar-li una primera multa de 150 milions d'euros, que podria anar seguida de noves reprimendes econòmiques.

L'agència de qualificació Standard and Poor's (S&P) va posar aquest dijous en vigilància el 'rating' de deute a llarg termini 'BBB+' de Atlantia i les seves subsidiàries Autostrade i Aeroporti vaig donar Roma.

"La revisió negativa reflecteix el risc que les recerques sobre la causa de l'esfondrament del pont puguin arribar a accions judicials que acabin, o no, en multes o, en un cas extrem, en la rescissió de la concessió de Autoestrade", ha afirmat S&P.

Per la seva banda, JP Morgan manté el seu preu objectiu (28 euros, des dels 23,54 euros en els quals cotitzava el títol en aquest moment) i la seva perspectiva neutral.Amb tot, reconeix que "la incertesa es manté elevada" i, malgrat "la protecció contractual, la serietat d'un esdeveniment tan tràgic pot anar més enllà i presentar riscos polítics i reputacionals".

contador