trump portada bandera
38.503,69
  • -
  • -

Wall Street registra suaus guanys del 0,2% amb la mirada posada una vegada més en la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. La Borsa de Nova York va tancar divendres passat una setmana de transició davant aquestes preocupacions per les negociacions comercials entre les dues potències, a més de la por d’una desacceleració econòmica mundial.

A finals d'aquesta setmana, està previst que les dues economies més grans del món tornin a reunir-se. I sobretot, de cara a la data límit fixada per ambdós per arribar a un acord: l'1 de març.

A més, l'acord de govern entre demòcrates i republicans és una altra de les preocupacions dels inversors. Aquest cap de setmana el propi Trump va amenaçar a través del seu Twitter amb un nou tancament de govern, després d'haver-ne sortit d'un que es va estendre durant 35 dies.

EL PESSIMISME D’OPPENHEIMER

Peter Oppenheimer, estrateg en cap de Goldman Sachs, ha mostrat el seu pessimisme sobre el comportament de les borses mundials durant el 2019. "Els mercats de valors han gaudit d'un repunt aquest any. Però, fonamentalment, dit això, creiem que el creixement dels beneficis serà bastant feble aquest any", ha comentat en declaracions a la CNBC.

"Per això tenim la idea d'un mercat pla, amb rendiments relativament baixos en un rang de negociació raonablement estret", ha afegit Oppenheimer, després del gran ral·li proper al 20% que ha registrat la Borsa de Nova York des que va marcar mínims anuals el 2018 a finals de desembre.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Les últimes correccions s'han frenat, al cèntim, a l'antiga directriu baixista de curt termini. Cosa que deixa la porta oberta al fet que, simplement, estiguem davant un retrocés temporal a la nova zona de suport, anteriorment resistència", explica Jose María Rodríguez, analista de Bolsamanía, en referència a l’S&P 500, el principal indicador mundial.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,2%, fins als 52,07 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,16%, fins als 1,1308 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,66%, mentre el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,46%.

Noticias relacionadas

contador