powell portada bajada tipos julio
37.986,40
  • -
  • -

Ha arribat el dia de la Fed. Els homes de Powell anunciaran la primera rebaixa de tipus d'interès durant l'última dècada. Wall Street ja ho descompta i cotitza amb pujades moderades (Dow: +0,02%; S & P 500: +0,07%; Nasdaq: +0,26%). Ara, els inversors buscaran pistes en el discurs del president del banc central nord-americà sobre futures baixades.

La primera rebaixa dels tipus d'interès de la Reserva Federal dels EUA (Fed) en més d'una dècada és un fet consumat als mercats financers. Els analistes esperen àmpliament que el president del banc central, Jerome Powell, faci un pas inèdit des que Ben Bernanke deixés els tipus al 0,25% el desembre de 2008 i retallés el preu al qual es presta el dòlar en, almenys, 25 punts bàsics, un moviment que els analistes intenten dirimir si inaugurarà un nou cicle expansiu o si és un gest per acontentar Wall Street i el president dels EUA, Donald Trump. Però aquesta decisió no es coneixerà fins a les 20:00 hora espanyola.

En l'àmbit empresarial, General Electric (-2%) cau després de presentar els seus resultats del segon trimestre, amb els quals ha superat les expectatives del mercat. La companyia ha registrat guanys ajustades de 17 centaus per acció, per sobre del que s'havia pronosticat.

Spotify baixa també un 2% després de presentar els seus comptes del segon trimestre, durant el qual tot i reduir un 80% les seves pèrdues, han estat més del que s'esperava. La companyia ha registrat uns números vermells de 76 milions d'euros.

Per la seva banda, Apple puja un 4,2% i lidera les alces del Dow Jones després de convèncer dimarts, en tancar la sessió nord-americà amb els seus resultats. El preu dels seus títols arriben als 218 dòlars, de manera que la companyia torna a valer un bilió de dòlars. A més, se situa en màxims de l'any i arriba a preus d'octubre de l'any passat.

En el pla macroeconòmic, aquest dimecres s'ha donat a conèixer l'informe d'ocupació ADP als EUA (s'hi van crear 156.000 llocs de treball el juliol respecte als 150.000 anticipats pel consens) i, a més, es publicarà l'índex de gestors de compra (PMI) de Chicago i les sol·licituds d'hipoteques MBA.

I tot, amb la guerra comercial com sempitern teló de fons. Els Estats Units i la Xina reprendran les negociacions a Washington al mes de setembre, després de concloure aquest dimecres les converses a Xangai en matèria comercial.

En altres mercats, el barril West Texas repunta un 1,05%, fins als 58,66 dòlars. Mentre que l'euro cau lleugerament (-0,02%) fins canviar-se per 1,1151 dòlars. A més, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys cedeix fins al 2,060% i es manté per sota del bo a 3 mesos, que se situa al 2,072%.

contador