wall street portada bandera bolsamania
38.675,68
  • -
  • -

Wall Street comença la sessió amb tímids guanys del 0,1%. Els parquets nord-americans segueixen repuntant després de les lleus pujades de la jornada d'ahir, marcada per les actes de la Fed i la dada d'inflació als EUA. I tot, amb la vista posada una vegada més en les negociacions comercials entre Washington i Pequín.

A l'àmbit comercial, el secretari del Tresor nord-americà, Steve Mnuchin, va anunciar dimecres que els EUA i la Xina hauran d'imposar una sèrie de mecanismes per salvaguardar el pacte final que sorgeixi de les seves negociacions. Un avanç que apropa cada vegada més la fi de la guerra comercial entre les dues potències.

Dins del front macroeconòmic, aquest dijous s'ha publicat la dada de producció industrial de març, que s'ha incrementat un 0,6%. A més, s'ha donat a conèixer la dada de peticions d'atur de la setmana passada, que van baixar des dels 204.000 fins als 196.000. La dada ha estat millor del que s'esperava, ja que els analistes havien pronosticat un total de 211.000 peticions.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Abans que demà comenci l'època de resultats empresarial, amb Wells Fargo i JP Morgan aixecant el teló, els inversors posen avui especial atenció a Walt Disney en el seu Dia de l'inversor.

Alguns analistes han elevat el seu suport a la companyia en jornades anteriors amb el llançament de Disney+ com a principal catalitzador del títol. El mercat també espera que l'empresa ofereixi més explicacions sobre el que planeja fer amb els actius d'entreteniment comprats a Fox recentment.

Dins el Dow Jones, el valor més alcista és JP Morgan (+0,7%), en la jornada anterior a la presentació dels seus comptes, per davant de Boeing (+0,5%) i IBM (+0,4%). A la banda de les pèrdues, Exxon Mobil és la companyia més castigada en cedir un 0,5%, seguida de McDonald's (-0,5%) i Chevron (-0,4%).

ÀSIA TANCA EN VERMELL I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza amb moderades pujades en els seus principals índexs. En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX 35 avança un 0,3% tot i la pressió de les energètiques que s'estan decantant per les caigudes. I tot, en una jornada marcada per la nova pròrroga del Brexit aprovada per la Comissió Europea que ara dona al Regne Unit fins al 31 d'octubre per sortir de la UE.

En les borses asiàtiques si han dominat les caigudes. Al Japó, el Nikkei ha pujat un 0,11%, mentre que els parquets del Pacífic han conclòs la jornada amb signe mixt, caigudes de mig punt en l'ASX200 australià i iguals pujades a l'NZX50 de Nova Zelanda.

Noticias relacionadas

contador