discours-donald-trump
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra suaus caigudes després del discurs de l'Estat de la Unió pronunciat per Donald Trump aquest dimarts. El president nord-americà va reafirmar el seu objectiu de construir el mur amb Mèxic i que recentment ha provocat un tancament del Govern Federal per falta de finançament, que es va allargar durant 35 dies davant la negativa dels demòcrates a accedir a la seva petició. En qualsevol cas, cal recordar que la Borsa de Nova York va marcar aquest dimarts màxims anuals i que ha rebotat a prop del 20% des dels mínims anuals de 2018, registrats a finals de desembre.

Trump va haver de signar un acord parcial amb els demòcrates per reobrir el govern fins al pròxim 15 de febrer, però la seva insistència amb aquest assumpte fa témer el mercat que l'Administració tornarà a paralitzar-se. De moment, el president ha amenaçat amb declarar l'estat d'emergència nacional a la frontera sud per obtenir els fons.

A més, el màxim mandatari nord-americà va anunciar que es reunirà amb el seu homòleg nord-coreà, Kim Jong-un, el 27 i 28 de febrer al Vietnam. D'aquesta manera, tots dos es veuran les cares per segona vegada per debatre el desarmament nuclear del país asiàtic.

Sobre les negociacions comercials amb la Xina, Trump ha comentat que té un "gran respecte" pel president de la Xina, Xi Jinping, i que tots dos països estan treballant en un acord que ha d'incloure "canvis estructurals reals" per protegir els llocs de treball als EUA.

El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha confirmat que viatjarà a la Xina la setmana que ve per continuar amb les converses, acompanyat del representant comercial dels EUA, Robert Lighthizer.

RESULTATS EMPRESARIALS

En matèria empresarial, General Motors avança un 3% després de publicar uns resultats que han superat les previsions del consens. Al Dow Jones, Disney puja un 1% després de presentar unes xifres que també han agradat als inversors.

I un altre valor molt alcista després dels seus resultats és Snap, la matriu de la xarxa social snapchat, que es dispara un 16% en publicar pèrdues menors del previst i estabilitzar la seva base d'usuaris.

ECONOMIA I POLÍTICA MONETÀRIA

A l'àmbit macro, la balança comercial de novembre als EUA ha baixat fins als 49.300 milions de dòlars des de 55.700 milions, per sota dels 54.000 milions previstos.

A més, Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed) parlarà a Washington sobre la política monetària del banc central que presideix, encara que serà durant la matinada espanyola. La setmana passada, la Reserva Federal (Fed) va confirmar un important canvi d'enfocament en la seva política monetària, en assenyalar que serà "pacient" amb els tipus d'interès.

Els futurs sobre els fons federals anticipen ja que el banc central dels EUA no apujarà els interessos el 2019, i fins i tot atorguen un 8% de possibilitats a una baixada de tipus el desembre.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Wall Street sembla posar rumb cap a l'origen de l'última 'fuetada' baixista, els màxims de la primera sessió de desembre: els 7.100 punts del Nasdaq 100, els 2.800 punts de l'S&P 500 i els 26.000 punts del Dow Jones", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins als 53,53 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,13%, fins als 1,1390 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,67%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,5%.

Noticias relacionadas

contador