trump china eeuu portada buena

Wall Street registra suaus caigudes del 0,2% mentre el mercat segueix amb atenció la nova escalada de les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina.

  • 38.327,19
  • -

Al Dow Jones, l'únic valor en verd és JP Morgan (+0,09%). L'altra cara de la moneda són Intel (-0,6%) i Cisco (-0,46%). Al capítol empresarial, aquest dimarts va destacar Amazon, que va arribar a superar al llarg de la sessió el bilió de dòlars de capitalització, gairebé un mes després que Apple aconseguís fer-ho.

La guerra aranzelària entre els EUA i la Xina segueix sembrant incertesa al mercat

A l'escena econòmica, el mercat espera que els EUA i el Canadà reprenguin les seves pròpies negociacions a la recerca d'un nou tractat comercial entre tots dos.

Els dos països no van ser incapaços d'arribar a un acord la setmana passada, al contrari que Mèxic, que sí que va aconseguir segellar un principi d'acord amb els EUA per als propers 16 anys.

Amb tot, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va assegurar aquest dimarts a Reuters que no cediria davant de certes peticions dels EUA. L'altra gran preocupació dels inversors continua sent la guerra comercial entre els EUA i la Xina. Un informe de Bloomberg va anticipar la setmana passada que Trump planeja imposar nous aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars a productes xinesos... aquesta mateixa setmana.

A tot això se suma la persistent preocupació que generen els mercats emergents, liderada per la volatilitat de la lira turca i el peso argentí. Al capdavant de la política monetària, s'espera que avui parlin el president de la Reserva Federal (Fed) de St Louis, James Bullard, a més del president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau a mesura que l'amenaça de les tempestes (i per tant, dels desastres naturals que amenacin el seu subministrament), disminueix. El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 1,3% fins als 68,96 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,03% respecte al dòlar, fins als 1,1586.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERMELL

El Vell Continent cotitza en vermell en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 -0,19%, CAC 40 -0,9%, DAX 30 -0,5%, FTSE 100 -0,4% i PSI 20 -0, 6%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX es troba a un sospir de perdre el suport clau dels 9.300 punts.

A Àsia, les borses han tancat en vermell llastades per Wall Street i els mercats emergents. L'índex Nikkei ha tancat amb una caiguda del 0,25%, amb fabricants com Toyota i Nissan veient-se afectats per l'impacte d'un tifó que ha colpejat la regió durant les seves operacions.

A Corea del Sud, el Kospi ha tancat cedint un 0,2% arrossegat per la caiguda de Samsung, que s'ha deixat un 1,15% al ​​tancament de la sessió. Per la seva banda, a Austràlia l’ASX 200 s'ha deixat un 0,97% al tancament, arrossegat per l'exercici de les seves mineres. A la Xina continental, l'índex Hang Seng ha caigut un 1,65%, mentre que els compostos de Xangai i de Shenzhen s'han deixat entre un 0,7% i un 0,9%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador