New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Wall Street registra vendes molt moderades mentre l'S&P 500 i el Nasdaq es troben molt a prop dels seus anteriors màxims històrics, que en el cas del primer índex es remunten a finals del passat mes de gener. El mercat es comporta amb timidesa a l'espera d'una nova jornada estiuenca durant la qual no s'espera massa moviment.

  • 39.836,55
  • -

Al capítol de resultats empresarials, les accions de Disney cauen un 2% al Dow Jones després d'incomplir les previsions amb els seus comptes trimestrals, mentre les de Snap, matriu de snapchat, pugen amb força després de superar els pronòstics.

Els inversors prestaran, a més, especial atenció a Tesla, que va tancar la sessió de dimarts disparant-se un 11% davant la seva possible privatització i sortida de borsa.

Segons les estadístiques de FactSet, després d'haver publicat resultats el 85% de les companyies que componen l'S&P 500, el benefici per acció (BPA) del segon trimestre s'encamina cap a una pujada interanual del 24%.

En matèria de política monetària, els Estats Units va fer pública aquest dimarts una nova llista d'aranzels a la Xina per 16.000 milions de dòlars. A més, el país presidit per Donald Trump apunta que començarà a recaptar aquests aranzels sobre béns xinesos a partir del proper 23 d'agost.

Així ho va anunciar l'Oficina del Representant de Comerç Exterior (USTR), en referència a una llista que gravarà 279 línies de productes importats a territori nord-americà des del gegant asiàtic. Aquest matí, la Xina ha publicat la seva balança comercial de juliol, amb un descens del seu superàvit comercial més gran del que s'esperava, a causa del creixement superior de les importacions, mentre que les exportacions han seguit creixent amb força.

S'espera que l'impacte de les tarifes aranzelàries imposades pels EUA sobre les exportacions xineses es deixi notar realment a partir de les xifres d'agost, tot i que part de l'efecte de les tarifes estigui sent compensat per la depreciació del iuan.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cedeix un 0,55% després del seu avanç de les últimes sessions. L'actualitat de l’'or negre' està marcada per l'entrada en vigor de la primera ronda de sancions dels EUA a l'Iran. Amb tot, les que afecten les exportacions de cru iranià, no començaran a tenir efecte fins al proper mes de novembre.

ÀSIA TANCA MIXT I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza en verd en quatre de les seves principals índexs (IBEX 35 -0,35%, CAC 40 +0,02%, DAX 30 +0,27%, FTSE 100 +0,79% i PSI 20 +0,14%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX es manté enganxat als 9.800 punts mentre DIA segueix donant batzegades al parquet.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,12% respecte al dòlar, fins als 1,1585.

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt després dels guanys de Wall Street durant la sessió de dimarts. El nipó Nikkei 225 ha tancat cedint un 0,1%, mentre que el Kospi sud-coreà ho ha fet amb una alça del 0,6% i l'S&P/ASX 200, avançant un 0,23%. Finalment, el Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb un repunt del 0,15% i el compost de Xangai, amb una caiguda del 0,32%.

Noticias relacionadas

contador