facebooks-biggest-event-year-revealed-uncomfortable-truth
Justin Sullivan/Getty Images
38.331,43
  • -
  • -

Wall Street cotitza amb signe mixt. El Dow Jones i l'S&P 500 pugen lleugerament, mentre que el Nasdaq cau un 0,3% arrossegat pel mal comportament de les tecnològiques. La Borsa de Nova York va tancar dilluns amb importants caigudes, sobretot al Nasdaq (-1,63%).

Els tres principals índexs de Wall Street han registrat un mal mes d'octubre i tot apunta que tancaran el mes amb pèrdues importants. El Dow cau un 7,6% aquest mes, el seu pitjor acompliment des de maig de 2010. L'S&P 500 perd un 9,4% aquest mes, el seu pitjor període des de febrer de 2009.

Aquest dimarts, les accions relacionades amb la tecnologia tornen a registrar caigudes importants. Amazon es deixa gairebé un 4% i Netflix, un 3,4%. Per la seva banda, Facebook espera la presentació dels seus comptes amb una caiguda de l'1,3%. Una mica més d'un 1% cau Alphabet (Google) i Apple es deixa un 0,3%.

A l'àmbit empresarial, aquest dimarts han presentat resultats companyies com Coca-Cola, que ha batut les expectatives de Wall Street i General Electric, que ha anunciat la reducció del seu dividend trimestral a només un cèntim per acció en un moviment que els inversors entenen com a necessari per rellançar la 'blue chip'.

Al pla polític, el president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat a Fox News que el seu país tancarà un "gran" acord comercial amb la Xina. I tot després que 'Bloomberg' revelés aquest dilluns que el país nord-americà té preparat una altra ronda d'aranzels si les seves converses amb el gegant asiàtic fracassen el mes que ve.

Pel que fa a les dades macroeconòmiques, aquest dimarts es coneixerà la confiança del consumidor de l'octubre; així com les vacants d'habitatge durant el tercer trimestre i les dades dels serveis de la Fed de Dallas d'octubre.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau amb força després de l'increment dels inventaris de cru. El barril de West Texas, de referència als EUA, cedeix més d'un 2% fins als 65,6 dòlars. D'altra banda, el barril de Brent, de referència a Europa, cau un 2,6% fins als 75,35 dòlars. L'euro es manté als 1,1374 dòlars.

ÀSIA I EUROPA, A SIGNE MIXT

El Vell Continent cotitza en signe mixt en cinc de les seves principals índexs, encara que els més importants s'han capgirat i cotitzen amb caigudes (IBEX 35: -0,15%, CAC 40: -0,42%, DAX 30 -0,8%, FTSE 100 -0,44% i PSI 20 +1,12%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX cotitza pla després que DIA i BBVA publiquessin resultats.

A Àsia, les borses xineses han rebotat després del suport del regulador dels mercats. El verd s'ha instal·lat a la majoria de parquets regionals, amb alces d'un 1,45% al ​​Nikkei nipó, del 0,93% al Kospi sud-coreà, de l'0,42% a Tailàndia o del 0,48% a Malàisia .

Les borses del Pacífic s'uneixen a les alces generals i pugen un 1,34% l’ASX200 australià i un 0,38% l’NZX50. En el vermell acaben el Hang Seng de Hong Kong, amb una caiguda del 0,70% i l'índex de Singapur que es deixa un 0,41%.

Noticias relacionadas

contador