jerome powell 20221102070624

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha destacat la necessitat d'adoptar "mesures que no són populars" per frenar la inflació, durant la seva intervenció en una trobada de banquers centrals que es va celebrar aquest dimarts a Estocolm.

"L'estabilitat de preus és la base d'una economia saludable i ofereix al públic beneficis incommensurables al llarg del temps. Però restaurar l'estabilitat de preus quan la inflació és alta pot requerir mesures que no són populars a curt termini, ja que elevem les taxes d'interès per desaccelerar l'economia", ha assegurat Powell.

També ha destacat la independència del banc central respecte als poders polítics, fet que permet a la Reserva Federal "prendre les mesures necessàries sense considerar factors polítics de curt termini".

Powell no ha donat pistes de quins seran els propers moviments de la Fed, que al febrer tornarà a prendre una decisió sobre uns tipus d'interès que ja es troben al rang entre el 4,25% i el 4,50%.

La Fed té el objectiu ferm de tornar la inflació al nivell objectiu del 2%, mentre intenta afavorir un aterratge suau de l'economia nord-americana. Tot i això, alguns legisladors del país li han reclamat també que orienti les seves mesures cap a la mitigació dels efectes del canvi climàtic, encara que Powell ha ressaltat que la missió de l'organisme és "no desviar-se per buscar beneficis socials percebuts que no estan estretament vinculats a les metes".

"Les decisions sobre polítiques per abordar directament el canvi climàtic han de ser preses pels poders electes del govern i, per tant, reflectir la voluntat del públic expressada a través de les eleccions", ha manifestat.

Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets, destaca que s'esperava que el discurs de Powell "pogués contenir una narrativa agressiva, no obstant, es va limitar a parlar sobre el canvi climàtic i la reticència de la Fed a involucrar-se en polítiques sobre això, en lloc del clima d'inversió.

"Aquesta falta de comentaris sobre qüestions de política monetària ha ajudat a impulsar els mercats a les primeres operacions, canviant així la narrativa a les xifres de l'IPC, que haurien de caure dijous", afegeix.

Noticias relacionadas

contador