dalyfed
Mary Daly

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) es planteja apujar els tipus d'interès per sobre del 5% i mantenir-los en aquest nivell durant un temps, segons han confirmat Mary Daly, presidenta de la Fed de San Francisco, i Raphael Bostic, president de la Fed d'Atlanta.

Daly ha deixat la porta oberta a una pujada menor, de 25 punts bàsics, al proper conclave monetari que se celebrarà el 31 de gener i l'1 de febrer, però tampoc ha descartat una pujada de 50 punts bàsics.

"Quan depens de les dades, pujades graduals brinden la capacitat de respondre a la informació entrant i tenir en compte el retard dels efectes" sobre l'economia, ha explicat la banquera central.

Per a Daly, la Fed hauria de pujar els tipus per sobre del 5% i mantenir-los en aquest nivell durant una temporada. Actualment, el preu dels diners als Estats Units es troba al 4,25%-4,50%.

A l'hora d'apostar per una pujada de 25 punts bàsics o de 50 punts bàsics, Daly ha explicat que "prestaré molta atenció als preus dels serveis bàsics, excloent-ne l'habitatge. M'agradaria veure alguna millora aquí".

D'una manera semblant, el president de la Fed d'Atlanta, Raphael Bostic, ha comentat que la Fed hauria de pujar els interessos per sobre del 5% durant el primer trimestre i mantenir-los en aquest nivell durant un temps per comprovar els efectes d'una política monetària més restrictiva.

Tot i que també ha deixat la porta oberta a una pujada de 25 punts bàsics a la propera reunió si les dades d'inflació que es publiquin aquesta setmana mostren una desacceleració en línia amb les últimes dades publicades als EUA.

contador