wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street obre amb lleugeres pujades en els seus tres principals índexs borsaris aquest dimarts (Dow Jones +0,25%, S&P 500 +0,20% i Nasdaq +0,29%). Els inversors tornen a celebrar al parquet una nova jornada d'alleujament en les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units.

  • 37.986,40
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Intel (+0,46%), Microsoft (+0,44%) i Cisco Systems (+0,07%).

Tesla ha estat una de les primeres afectades per la guerra aranzelària entre la Xina i els EUA

En el capítol de resultats empresarials, PepsiCo (+0,47%) ha publicat els seus resultats del segon trimestre de l'any exhibint una xifra de negoci un 2,4% superior a la mateixa època de l'any anterior, i ha superat, a més, les expectatives dels analistes.

El gegant de l'alimentació ha publicat un benefici ajustat per acció d’1,61 dòlars, respecte als 1,51 dòlars pronosticats pel consens (i un 8% més que l'any anterior).

La guerra comercial segueix en un segon pla. Divendres passat van entrar en vigor els aranzels entre la Xina i els EUA, amb Tesla com una de les primeres afectades. La companyia d’Elon Musk s'ha vist obligada a pujar un 20% els preus dels seus automòbils al gegant asiàtic, per poder assumir els costos de la guerra aranzelària.

Una altra cita important a l'agenda dels inversors tindrà lloc a la reunió de l'OTAN (Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord), a la qual Trump arribarà aquest dimecres per assistir a una trobada amb els líders europeus que s'estendrà fins dijous. Posteriorment, el president nord-americà té previst veure’s amb Theresa May al Regne Unit, en plena crisi del Govern britànic.

Al mercat de matèries primeres, el petroli avança impulsat per la vaga de treballadors de les plataformes petrolíferes a Noruega, que fan perillar els seus inventaris d''or negre'. El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,54% fins als 74,25 dòlars.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza mixt aquest dimarts a cinc dels seus principals índexs (IBEX 35 -0,25%, CAC 40 +0,55%, DAX 30 +0,35%, FTSE 100 +0,32% i PSI 20 +0,73%). El selectiu espanyol és l'única plaça europea que no puja, tenint en compte que, segons els analistes de Bolsamanía, està immers en una lleu correcció després de les pujades de les últimes jornades.

Amb tot, les mirades dels mercats europeus se centren en el Brexit: "Si continua el procés tan embolicat com està a hores d'ara, entenem que els inversors tornaran a centrar-hi la seva atenció i en les seves potencials negatives conseqüències per a l'economia de la UE en el seu conjunt", afirmen els experts de Link Securities aquest dimarts.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,39% respecte al dòlar, fins als 1,1706.

Les boles asiàtiques han tancat en verd durant una nova jornada d'alleujament comercial. Els analistes afirmen que el respir de la guerra comercial entre els EUA i la Xina ha impulsat els inversors. Al Japó, l'índex Nikkei 225 ha avançat un 0,85% impulsat en els guanys del 1,2% de la passada sessió. A Corea del Sud, el Kospi ha tancat amb una pujada del 0,72% impulsat per la recuperació de les seves siderúrgiques i Samsung Electronics.

Més enllà, a Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un 0,67% aixecat pel sector energètic. A més, l'índex de Xangai també ha tancat amb un repunt del 0,13%. Per la seva banda, l'S&P/ASX 200 ha estat la nota negativa, tancant amb una caiguda del 0,18% arrossegat pels seus valors del sector financer que s’han mogut en terreny negatiu.

Noticias relacionadas

contador