cbpetroleo4 short1

El petroli cau moderadament aquest dilluns (-0,4% de mitjana) malgrat que el ministre d'Energia rus, Alexander Novak, va declarar aquest diumenge que Moscou complirà plenament durant les propers setmanes amb les retallades de producció a les quals es va comprometre amb la OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

"Subratllem una vegada més que Rússia està complint amb les seves obligacions d'acord amb el pactat per aconseguir sense problemes el resultat desitjat", va dir Novak en declaracions a la CNBC.

"Quant al nivell de producció objectiu que forma part de l'acord signat, tenim previst arribar a aquestes xifres a finals de març o principis d'abril. Això és més aviat que durant el mateix període de fa dos anys, al voltant d'un mes", va afegir.

Els comentaris del ministre d'Energia de Rússia arriben tres mesos després que s'aprovés una nova ronda de retallades de producció per part de l'OPEP i els grans productors 'no-OPEP'. El càrtel es reuneix a mitjans d'abril per revisar el seu acord de reducció de subministrament.

Durant la seva última reunió, l'OPEP i els seus aliats, entre ells Rússia, van acordar reduir la producció en 1,2 milions de barrils diaris durant sis mesos. L'OPEP assumeix 800.000 barrils diaris, una reducció de la qual queden exempts Iran, Veneçuela i Líbia.

Preguntat per la possibilitat que Rússia doni suport a una extensió de les retallades, Novak ha afirmat que "és una mica prematur parlar d'això. Després de tot, l'acord cobreix els primers sis mesos de l'any, de manera que qualsevol pròrroga es discutirà el maig o juny d'aquest any".

Noticias relacionadas

contador