la bce relevera ses taux tant que l inflation sera au dessus de 2 dit lagarde

El Banc Central Europeu (BCE) seguirà endavant amb les pujades de tipus d'interès, segons ha dit la seva presidenta, Christine Lagarde, en la seva intervenció al Fòrum Econòmic Mundial (FEM) a Davos aquest dijous, que ha assegurat que està decidida a "mantenir el rumb". La raó? "La inflació continua sent massa alta".

"Malgrat les notícies més positives que han arribat les últimes setmanes, les xifres d'inflació continuen sent massa altes. Al BCE avaluem tots els elements que la componen, però es miri per on es miri, segueix sent massa alta. Seguim decidits a portar els preus de tornada al 2% de manera ordenada. Ja hem pujat les nostres taxes en 2,5 punts i ens mantindrem en aquest camí fins que baixi", ha dit.

La presidenta de l'organisme ha afegit que "hi ha determinació al BCE per recuperar la inflació de manera oportuna i hem de mantenir el rumb fins que hàgim estat en territori restrictiu durant el temps suficient per reduir-la".

Sobre la situació econòmica i les perspectives de recessió a la zona euro, Lagarde creu que el 2023 "no serà un any brillant, però molt millor del que es temia", ja que "és possible que només vegem una petita contracció a la zona de l'euro".

Considera, a més, que les notícies "s'han tornat molt més positives" i porten "a avançar les perspectives de recessió a la zona de l'euro del tercer i quart trimestre de l'any al quart trimestre del 2022 i primer trimestre del 2023". "I alguns països no experimentaran cap recessió", ha expressat.

Noticias relacionadas

contador