libras

La lliura és una de les pitjors divises aquest dilluns i es deixa més d'un 1% en el seu aparellament amb el dòlar nord-americà. I tot, pels dubtes generats al voltant de la possibilitat que Theresa May pugui fer-se amb el suport parlamentari per tancar l'acord del Brexit que està intentant negociar amb la UE (Unió Europea).

L'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez, afirma que "contra el primer encreuament (més conegut com a cable, el de la divisa britànica i la nord-americana) la lliura es deixa un 1,1% fins als 1,28328. Mentre que contra la moneda única (l'euro) es deprecia un 0,4% fins als 0,87707".

La divisa britànica cedeix un 1% en el seu aparellament respecte al dòlar nord-americà aquest dilluns

Amb tot, assevera que aquestes caigudes no són res de nou i és que, contra el bitllet verd, la lliura "acumula tres sessions de fortes caigudes, i s’ha deixat durant aquest període un 2,6%".

Des que estan tenint lloc les negociacions pel Brexit, el mercat es mostra reticent a comerciar amb aquesta divisa davant el risc que es comporti violentament al parquet depenent que s'arribi o no a un acord. Des d'agost, la moneda es troba estancada en la forquilla del 1,26 dòlars i els 1,32 dòlars.

La renúncia divendres passat de Jo Johnson va demostrar que l'acord que vol tirar endavant May s'enfronta no només a l'oposició dels euroescèptics, sinó també als conservadors com Johnson que el 2016 van votar perquè el seu país romangués a la UE.

Noticias relacionadas

contador