petroleocbcae

El preu del petroli, tant el barril de referència mundial, Brent, com el West Texas, s'han disparat més d'un 5% aquest dijous, al mig del pànic desfermat als mercats financers després de l'atac rus a Ucraïna. El president de Rússia, Vladimir Putin, ha abocat tota mena d'amenaces a la comunitat internacional i ha avisat que el país "està preparat per a tot", alhora que ha recordat que és una potència nuclear. El preu del Brent puja fins als 102,20 dòlars per barril, mentre que el West Texas cotitza gairebé als 97,00 dòlars per barril.

D'altra banda, el president nord-americà, Joe Biden, ha acusat Putin d'iniciar un "atac injustificat i sense provocació" contra Ucraïna i ha alertat que tindrà conseqüències "catastròfiques".

L'escalada de les tensions geopolítiques entre Rússia i Ucraïna s'han convertit en un conflicte armat en tota regla dijous a la matinada, quan el president rus, Vladimir Putin, ha anunciat un atac a Ucraïna, dies després de reconèixer com a independents dues regions escindides del país veí de Rússia. Amb aquest moviment ha començat la tan temuda invasió russa d'Ucraïna, mentre es registraven explosions a la capital de Kíev i altres ciutats del país.

Els preus d'altres matèries primeres també s'han disparat al so del que ja és una guerra en tota regla a Europa de l'Est, cosa que fa presagiar els analistes una pujada a la inflació ja galopant amb el conseqüent fre a l'economia, sobre tot d'Europa i l'eurozona, on el Banc Central Europeu (BCE) manté la seva política ultraacomodatícia.

Els preus del gas natural pugen un 5,39%. L'or al comptat, considerat tradicionalment un actiu de refugi, puja més d'un 1,82% fins als 1.942,21 dòlars.

Noticias relacionadas

contador