biden white house
The White House

Joe Biden ha acusat Vladímir Putin d'iniciar un "atac injustificat i sense provocació" contra Ucraïna i ha alertat que en tindrà conseqüències "catastròfiques".

“El president Putin ha començat una guerra premeditada que provocarà pèrdues catastròfiques en vides i patiment humà. Només Rússia és responsable per la mort i la destrucció que aquest atac suposarà i els Estats Units i els seus aliats i socis respondran de manera decisiva. El món farà que Rússia rendeixi comptes per aquesta agressió flagrant”, ha dit Biden.

En un comunicat, el president nord-americà ha afegit que "ens coordinarem amb els nostres aliats de l'OTAN per garantir una resposta forta i unida que dissuadeixi qualsevol agressió contra l'Aliança".

Biden reunirà aquest dijous al matí amb el grup de potències del G-7 i es dirigirà al poble nord-americà a les tres de la tarda, hora espanyola, per anunciar "severes sancions" que els EUA i els seus aliats imposaran a Moscou per un "innecessari" acte d'agressió contra Ucraïna i contra la pau global i la seguretat”.

Noticias relacionadas

contador