petroleo portada barriles

El preu del petroli s'ha girat al vermell aquest divendres, el segon dia de la guerra de Rússia contra Ucraïna, després que dijous es disparessin després de l'inici de la invasió russa.

El barril de Brent, de referència per a Europa, se situa als 97,00 dòlars aquest divendres, enfront dels 105,57 als quals va arribar dijous al matí. Pel seu costat, el barril West Texas Intermediate, emprat com a referència als Estats Units, retrocedeix fins als 91,18 dòlars, després d'haver arribat dijous als 100,34 'bitllets verds'.

"Els preus del petroli van baixar després de conèixer-se que no s'havien imposat sancions al subministrament de cru procedent de Rússia", explica Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. Tot i això, "el risc que s'imposin més restriccions al subministrament d'energia des de Rússia probablement farà que els preus del cru siguin volàtils durant les properes setmanes", prossegueix i afegeix que "això és perquè Rússia és un dels majors productors de petroli i gas natural del món. També és el segon productor mundial de gas natural”.

Altres actius refugi continuen pujant, com l'or que manté alces del 0,5%, mentre les borses es calmen i busquen un tímid rebot després de les violentes caigudes del 24 de febrer. Els inversors també vigilen a prop el preu del gas natural a Europa, que aquest dijous es va disparar més del 50% al mercat de futurs holandès TTF.

L'última hora dels atacs russos a Ucraïna passa per bombardejos amb coets a la capital, Kíev, mentre els atacs semblen haver-se aturat en diversos fronts. L'exèrcit ucraïnès ha detingut les tropes d'invasió russes "a la majoria de les direccions" malgrat els nous atacs amb míssils que van començar a les 4 del matí, hora local, ha dit divendres el president ucraïnès Volodímir Zelenski.

"L'enemic ha estat detingut a la majoria de les direccions. Els combats continuen", ha dit Zelenski en un discurs. "Rússia espera que ens cansem, però no estem cansats". Amb tot, les tropes russes han aconseguit entrar a la capital i han lliurat combats a escassos quilòmetres de la residència del president.

La situació sobre el terreny a Ucraïna és extremadament canviant, i els relats sobre la situació militar són difícils o impossibles de confirmar.

Noticias relacionadas

contador