ep lingotes y monedas de oro fisico
DEGUSSA - Archivo

L'or continua allargant la seva formidable figura alcista aquest dimarts, quan ha superat el rècord històric fixat el dilluns en 1.940 dòlars i ha marcat una nova fita als 1.981,02 dòlars. L'aproximació als 2.000 dòlars l'unça és tan ràpida que els analistes no descarten que el preu s'enfili fins a 3.000 i 3.500 dòlars l'unça. Després de tocar aquest preu, el metall preciós ha retrocedit fins a 1.943 dòlars.

"L'or es troba immers en la seva ratxa guanyadora mensual més llarga des de 2012, un impuls no vist en vuit anys," assenyala Naeem Aslam, analista d'AxiTrade. Els inversors són plenament conscients d'aquest 'momentum', per la qual cosa, per a ells, "el ral·li actual és només el començament", agrega.

"La massiva emissió de deute dels governs, comprada pels diferents bancs centrals, és un dels principals motius de la forta pujada de l'or, a més de la incertesa pel que sembla una segona onada de Covid-19", explica José María Rpodríguez, analista de Bolsamanía. "I davant la incertesa no hi ha res com l'or. Següent parada, els 2.000 dòlars com a xifra rodona i psicològica, però no com una resistència real", assenyala.

"Amb una política monetària global moderada i la Fed fent servir la seva màquina d'imprimir diners a tota velocitat, els inversors esperen que el preu continuï enfilant-se fins a 3,000 dòlars l'unça", preveu Aslam per part seva. "Això pot semblar estrany", reconeix, "però amb una política monetària laxa i un col·lapse significatiu del mercat de valors molt a la vora, el preu de l'or probablement continuarà el seu 'ral·li'".

Noticias relacionadas

contador