petroleo-pozo

Els preus del petroli estenen les seves caigudes aquest divendres, després que l'Agència Internacional de l'Energia advertís que el creixement de la demanda de cru i els seus productes s'ha alentit bruscament, mentre l'augment dels casos de la COVID-19 a tot el món obligava els governs a reactivar les restriccions de circulació.

Després de dos dies de guanys per al cru, dijous el preu es va estabilitzar després de la petició dels Estats Units, el principal consumidor de petroli del món, que els principals productors augmentin la producció. No obstant això, dijous van tornar a declinar-se els preus i aquest divendres es deixen veure caigudes de l'1% tant per al barril tipus Brent, que està als 70,70 dòlars, com per al West Texas, que cau per sota dels 68,50 dòlars.

"Ara veiem que la recuperació de la demanda mundial s'està estancant aquest mes, amb una demanda de petroli que només va arribar als 98,3 milions de barrils diaris (bpd) a l'agost i una mitjana de 97,9 milions de bpd al setembre, al mateix temps que la mitjana de gairebé 98 milions de bpd de juliol", comenten els experts de JPM Commodities Research.

De la mateixa manera, Goldman Sachs ha reduït la seva estimació del dèficit mundial de petroli a 1 milió de bpd des dels 2,3 milions de bpd a curt termini, ja que la demanda es reduirà a l'agost i setembre. Més enllà del vent en contra de la delta, el banc segueix esperant que la recuperació de la demanda continuï juntament amb l'augment de les taxes de vacunació.

L'augment de la demanda de cru es va aturar al juliol i es preveu que augmenti a un ritme més lent durant la resta de 2021 a causa de l'increment de les infeccions per la variant delta del coronavirus que causa la COVID-19, va dir l'AIE dijous, segons recull Reuters.

"El creixement per a la segona meitat de 2021 s'ha rebaixat de forma més acusada, ja que les noves restriccions per COVID-19 imposades en diversos dels principals països consumidors de petroli, sobretot a Àsia, semblen reduir la mobilitat i l'ús del petroli", va afegir l'AIE.

En canvi, l'OPEP va mantenir dijous les seves previsions d'un repunt de la demanda de petroli a nivell mundial aquest any i un major creixement el 2022, tot i la creixent preocupació per l'augment de les infeccions de la COVID-19.

Al seu informe mensual, l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) també va elevar les seves expectatives de subministraments per a l'any que ve per part d'altres productors, incloent-hi els perforadors d'esquist dels Estats Units, cosa que podria obstaculitzar els esforços del grup i els seus aliats, coneguts com a OPEP+, per aconseguir un equilibri al mercat.

Noticias relacionadas

contador