• En el cas del West Texas, de referència als Estats Units, el barril cotitza a 43,29 dòlars
cbpetroleo724

Els preus del petroli ha caigut a mínims de set mesos aquest dimarts després de notícies d'augments en l'oferta de diversos productors clau, una tendència que ha soscavat els intents de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors per donar suport al mercat a través de la reducció de la producció.

El Brent ha caigut en 1,06 dòlars fins als 45,85 dòlars el barril, el seu nivell més baix des del 18 de novembre, just abans que l'OPEP i altres productors acordessin retallar la producció en 1,8 milions de barrils diaris durant sis mesos a partir de gener, segons apunta Reuters. En el cas del tipus West Texas, de referència als Estats Units, el barril cotitza a 43,29 dòlars. Les dues referències van perdre a prop de 13% des de finals del mes de maig.

L'augment de l'oferta ha colpejat el preu del cru. La producció líbia va augmentar en més de 50.000 barrils per dia (bpd) a 885.000 bpd després que la companyia estatal petroliera arribés a acord amb l'alemanya Wintershall, assenyala Reuters. Al maig, el subministrament de l'OPEP va pujar per la recuperació de la producció de Líbia i Nigèria. Als Estats Units, dades publicades divendres passat van indicar que el nombre de plataformes petrolieres actives va pujar per vint-i-segona setmana seguida a 747, la xifra més alta des d'abril de 2015.

Noticias relacionadas

contador