moins de croissance et plus d inflation en vue en europe declare villeroy bce

La publicació de la presidenta del Banc Central Europeu (BCE) al blog de l'organisme d'aquest dilluns ha estat un revulsiu per als mercats que donen per fet dues pujades de tipus al juliol i al setembre. Així ho ha confirmat Villeroy de Galhau, governador del banc central de França i membre del BCE, durant una conferència organitzada per la CNBC en el marc del Fòrum Mundial de Davos.

Lagarde, va sorprendre els agents del mercat amb la publicació en què afirmava que el banc central podria augmentar els tipus al juliol i "estar en condicions de sortir dels tipus d'interès negatius a finals del tercer trimestre". El tipus principal del BCE és actualment del –0,5%. "Francament, si ens fixem en les declaracions de la presidenta Lagarde d'aquest matí, l'acord probablement està fet, perquè hi ha un consens creixent", ha dit Villeroy. Tot i això, ha afegit, "crec que els propers passos del viatge són ara més importants".

Els mercats han estat sospesant quan farà el BCE el primer pas per pujar els tipus, atès l'alt nivell d'inflació al bloc de 19 membres. El repte per al banc central és esquivar l'augment dels preus i el creixement baix: moure's massa ràpid en els tipus d'interès podria arrossegar el creixement econòmic encara més.

"Tornarem a portar la inflació cap al 2%... és el nostre compromís", ha dit de Galhau. "Restaré importància a la idea de la compensació entre el creixement i la inflació. La nostra prioritat és clarament la inflació i ho farem", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador