ep tobias martinez presidentecellnex
EUROPA PRESS

Saba i Bamsa han adjudicat a Cellnex Telecom mitjançant licitació el contracte per dotar de cobertura de banda ampla mòbil un total de 43 aparcaments a Espanya durant aquest any, per a la qual cosa el grup d'aparcaments invertirà entorn d'un milió d'euros.

Segons han informat aquest divendres en un comunicat conjunt, Cellnex equiparà els aparcaments de Saba amb tecnologia DAS (Sistemes Distribuïts d'Antenes) per oferir cobertura mòbil (de veu i dades) i en el futur 5G, amb una solució oberta a tots els operadors del mercat.

Concretament, seran 31 aparcaments a Barcelona (12 d'ells gestionats per Saba i els 19 restants dins del perímetre de Bamsa), dos a Girona, un a Mataró (Barcelona), un a Terrassa (Barcelona), dos a Sevilla, un a Madrid, un a Alacant, un a Marbella (Màlaga), un a Pamplona, un a la Corunya i un a Castro Urdiales.

En total, Cellnex desplegarà més de 500 petites antenes en les diferents plantes d'aquests aparcaments, especialment a les zones d'usos principals com caixers, centres de control, punts de recarrega de vehicles elèctrics, àrees de 'carsharing' o carrils de circulació, entre uns altres.

El desplegament d'aquesta solució multioperador millorarà l'experiència dels usuaris i evitarà la pèrdua de cobertura que s'acostuma a produir en zones subterrànies, amb la qual cosa es garantirà la cobertura mòbil i l'accés a Internet en tot l'aparcament, habilitant l'ús de dispositius mòbils i aplicacions amb múltiples finalitats.

A més és escalable i, per això, està preparada per respondre la demanda d'un trànsit de dades més gran amb el futur 5G.

Cellnex Telecom compta amb una àmplia experiència en solucions DAS, ja que ha equipat amb aquesta tecnologia estadis, gratacels, centres comercials amb aparcaments, aeroports, línies de metro, estacions ferroviàries i centres urbans amb alta densitat d'usuaris.

Noticias relacionadas

contador