smartphone tecnologia movil hombre hablar

Nova 'victòria' dels consumidors pel que fa a les tarifes mòbils. El final del roaming a Europa el passat mes de juliol va ser només el primer pas, perquè ara s'ha acordat limitar el cost de les trucades de telèfon entre països a 19 cèntims per minut. Tot i que la mesura no entrarà en vigor fins al maig de 2019.

Brussel·les assenyala que la nova normativa assegurarà que tots els ciutadans tenen accés a serveis de comunicacions "assequibles"

Els governs de la UE i el Parlament Europeu han tancat l'acord preliminar sobre el nou Codi Europeu de Comunicacions Electròniques i que, entre altres coses, imposa un cost màxim en trucades de telèfon entre països del bloc comunitari, que no podran superar els 19 cèntims per minut a partir del 15 de maig de 2019. No obstant això, aquesta nova normativa encara ha de ser aprovada per l'Eurocambra i pel Consell de la UE.

L'objectiu d'aquestes mesures és impulsar les inversions en xarxes de molt alta capacitat a tota la UE, incloent-hi zones remotes i rurals, però també reforçar el desplegament de la xarxa 5G -per assegurar la disponibilitat al final de 2020 l'espectre de ràdio necessari per la seva posada en marxa- i fomentar la transparència en les tarifes i en els serveis de comparació d'ofertes, així com millorar la protecció de consumidors.

Així mateix, el Codi Europeu de Comunicacions Electròniques també facilitarà l'opció de mantenir el mateix número de telèfon en casos de canvi entre proveïdors de serveis, i afegeix la possibilitat de reclamar compensacions si aquest procés es retarda massa.

"Estem establint la base per al desplegament del 5G a Europa", ha subratllat el vicepresident de l'executiu comunitari per al Mercat Únic Digital, Andrus Ansip. La Comissió Europea ha destacat que les noves regles de telecomunicacions "beneficiaran i protegiran" els consumidors, i ha assenyalat que asseguraran que tots els ciutadans tinguin accés a serveis de comunicacions "assequibles", impulsaran la transparència en les tarifes i en serveis de comparació d'ofertes, milloraran la protecció de consumidors que es subscriuen a paquets de serveis i han de garantir una major seguretat.

Noticias relacionadas

contador