la-chine-laisse-le-yuan-enfoncer-le-seuil-de-7-pour-un-dollar

La propera ronda de converses comercials entre la Xina i els EUA tindrà, com un dels temes principals sota discussió, les pràctiques canviàries del gegant asiàtic. Així ho ha expressat el secretari del Tresor, Stephen Mnuchin, que ha advertit a Pequín que Washington vol abordar la "manipulació de la moneda" a la ronda de negociacions que es desenvoluparan a la capital nord-americana a inicis d'octubre.

"Espero que el governador del Banc Popular de la Xina atengui a aquestes converses. Per tant, part de les converses que tindrem amb ells és sobre la moneda i la manipulació de la moneda", va declarar Mnuchin als periodistes.

"El iuan es mantindrà a l'epicentre d'una potencial guerra de divises", indica Stephen Innes, analista d'AxiTrader.

El mes passat, el Tresor dels Estats Units va designar la Xina com a manipulador de divises després d'acusar Pequín de devaluar intencionalment el renminbi. El iuan va caure fins a 7,1842 unitats per dòlar nord-americà el 2 de setembre, el seu nivell més baix des de febrer de 2008.

"Atès l'intens escrutini que regna sobre el renminbi per part de l'administració dels EUA, podríem esperar que romangui estable durant la resta de setembre", opina Innes. "Atès el tumult econòmic actual a la Xina, l'últim que necessita el regulador asiàtic és caure sota el foc de la brigada de guerra de divises dels Estats Units", rebla.

Noticias relacionadas

contador