dolarrey
1,0730$
  • 0,0033$
  • 0,31%

L'onada de vendes que aquest dilluns ha patit l'euro està fent dubtar els analistes de la seva predicció de consens que el dòlar es mantindrà en una tendència baixista tot 2021. Durant les últimes hores, la moneda única ha tocat mínims de dos mesos (i ha deixat un mínim anual), per sota de 1,2050 dòlars, cosa que ha repercutit en què l'índex del dòlar es dispari fins als seus màxims de 2021 als 91,063, nivell que l'indicador que mesura l'acompliment de la divisa dels EUA contra sis monedes no tocava des del 10 de desembre.

La pandèmia torna a enfosquir el panorama a les economies de la zona euro. Els tancaments per contenir la tercera onada de la Covid-19 estan deixant notar el retrocés en els indicadors principals en diversos països abans del que s'esperava. Molt significatiu ha estat la dada de vendes al detall a Alemanya de desembre, que ha caigut per sota del que esperava el consens, fet que ha enfonsat l'euro fins a nivells de preu de mitjans de gener. Els retards a les vacunes també han pesat en el sentiment dels inversors.

L'Oficina Federal d'Estadística alemanya va dir que les vendes al detall van caure un 9,6% en termes mensuals reals, després d'un augment revisat a la baixa de l'1,1% al novembre. La lectura de desembre va ser inferior a la previsió de Reuters d'una caiguda del 2,6%. Així i tot, les vendes al detall van augmentar un 3,9% en termes reals durant l'any complet de 2020 tot i la pandèmia, ha dit l'oficina. Aquesta xifra és lleugerament inferior a l'estimació anterior del 4,1%.

La conseqüència immediata del replegament de l'euro ha estat les pujades en el dòlar, tot i que les accions han avançat a tot el món, i així han trencat la recent tendència de la moneda nord-americana de baixar quan millora la gana pel risc.

Joseph Capurso, analista de divises del Commonwealth Bank of Austràlia, assenyala que la correlació es deu a l'euro, i que el sentiment de mercat seguiria determinant la direcció del dòlar a curt termini. "Quan pensem en vendre euros, invariablement es produeixen algunes compres de dòlars, perquè el tipus de canvi euro/dòlar és fàcilment el més líquid del món".

En general, els mercats mundials es mantenen cautelosos, amb els inversors institucionals tractant d'entendre el frenesí de les operacions minoristes que van impulsar GameStop Corp i altres valors denominats "memes" durant les últimes sessions, tot i no haver canviat els seus fonamentals.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, l'euro/dòlar està formant un potencial 'cap i espatlles' diari, "pauta d'implicacions baixistes que es confirmaria, a priori, després d'un tancament (preferiblement amb folgança) per sota del suport que té als 1,2050. Si aquest es confirmés, la teoria resa que, com a mínim, hauria de caure el que és l'altura del 'cap', cosa que el projectaria cap a nivells de preu propers als 1,18", explica l'analista de Bolsamanía, José María Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador