euro dolar cb

L'euro segueix perdent terreny en el seu canvi enfront del dòlar. El bitllet verd s'enforteix davant la majoria de divises i en canvi, l'euro cotitza a zona de mínims anuals. Malgrat que s'hagi recuperat, aquest dijous ha arribat a baixar fins als 1,1106. A nivells de preu no vistos des del 30 de maig de 2017. Les últimes novetats en la guerra comercial i les actes de la Fed conegudes aquest dimecres donen impuls al dòlar.

En aquest sentit, l'analista tècnic de Bolsamanía.com, José María Rodríguez explica que per sota dels 1,11090 tenim un nou mínim anual. "La directriu baixista que uneix els successius màxims decreixents des de setembre és impecable" per això, no descarta "en absolut, una correcció cap al suport que presenta en el buit alcista dels 1,0725".

El dòlar nord-americà avança també en aquesta jornada davant la lliura esterlina, el franc suís i el iuan japonès, durant la jornada posterior a la publicació de les actes de la Reserva Federal dels EUA de la reunió celebrada l'1 de maig. El document deixava clar que l'enfocament "pacient" sobre els tipus d'interès adoptat per la Fed està garantit durant un bon període de temps.

Aquesta era una de les conclusions més importants contingudes en les actes publicades pel banc central nord-americà, que exactament indicaven "A la llum dels esdeveniments globals i financers, així com a causa de les nul·les pressions inflacionistes, els partícips (a la reunió) generalment van acordar que un enfocament pacient a l'hora de determinar futurs ajustos en els tipus d'interès segueix sent apropiat durant un temps, fins i tot si les condicions financeres i econòmiques segueixen millorant".

Malgrat que la volatilitat hagi estat presenta durant tot el mes de maig, sobretot, des que es va reactivar la guerra comercial. El dòlar ha cotitzat en verd la majoria de les jornades del mes de maig davant l'euro, encara que lluny de l'1,1464 (el canvi amb el qual arrencava l'exercici 2019).

Tal com advertia Goldman Sachs al seu últim informe "la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina continuarà sent negativa per a l'euro" mentre s'uneixen unes males dades macroeconòmiques a Europa, que porten l'euro a moure amb números vermells.

No han estat bones les dades de confiança empresarial de l'institut IFO alemany, ni els índexs manufacturers de l'euro zona. I al seu torn, s'ha reactivat la incertesa al voltant de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. El govern britànic ha suspès la votació de l'acord del Brexit del 3 de juny i el diari The Times anuncia que Theresa May anunciarà demà la seva dimissió.

Noticias relacionadas

contador