euro-monnaie

L'euro tracta de subjectar-se per sobre dels mínims de 2020 assolits dijous, davant el desànim que va envair els operadors per les paraules de la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, que va deixar als mercats amb la certesa que el banc central hibernará aquest any mentre revisa la seva estratègia. La divisa comunitària va cedir fins al suport de curt termini as 1,1030 dòlars, des d'on tracta de pujar al tren del rebot en què s'han embarcat les borses europees pels menors pors sobre l'epidèmia del coronavirus xinès i la sorpresa positiva dels PMI de manufactures.

La dada preliminar del mes de gener ha mostrat que els sectors industrials alemany i de l'Eurozona han experimentat una millora, cosa que apuntala l'estabilització de l'economia de la moneda única i envia bones sensacions pel que fa al creixement, tot i que no tant com era d'esperar. La nota negativa l'ha posat el sector serveis de la zona euro, arrossegat pel francès, tots dos per sota del que s'esperava. A més, l'activitat total ha augmentat al mateix ritme deslluït observat al desembre de 2019.

Així les coses, l'euro es troba encapsulat en un estret rang entre 1,1030 i 1,1060 dòlars, amb riscos de posar a prova la zona d'1,1030 dòlars. Aquesta "apareix com un suport clau i el seu trencament confirmarà una caiguda més gran de la moneda única, que tindrà objectiu a la zona dels 1.0900 dòlars", comenta Adrián Aquaro, analista de Trader College. Des dels mínims de l'any passat als 1,0880 dòlars, la moneda va aconseguir repuntar fins als 1,1238 dòlars el 31 de desembre, però mai va poder allunyar-se del tot dels mínims, i el seu ral·li va ser més conseqüència de la debilitat del dòlar que de la pròpia fortalesa de l'euro.

El pla d'estímul del BCE de setembre, que Lagarde va defensar durant la seva primera reunió de l'institut emissor de l'any, que inclou, a més, una taxa negativa per als bancs, va limitar una alça més gran de l'euro, que comença l'any en franc declivi.

Dilatacions puntuals a part dels preus, "és més que evident que la tendència de l'euro/dòlar segueix sent clarament baixista des dels màxims de principis de 2018", comenta per la seva banda José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. I concretament des de l'estiu de 2018. "Des d'aleshores l'encreuament s'està desplaçant dins d'un impecable canal baixista i recentment el preu s'ha girat a la baixa després de fallar en l'intent de saltar per sobre de la part alta", afegeix. "Per això, no es pot descartar en absolut que l'encreuament posi rumb al suport que presenta en els mínims de 2019 (1,0878) i per sota no descartem, fins i tot, que es dirigeixi a l'important suport que presenta en el buit alcista els 1,0724 (buit alcista setmanal d'abril de 2017)".

Noticias relacionadas

contador