ep archivo   billetes de euro
EUROPA PRESS - ARCHIVO

Després de guanyar més d'un 2% entre dimecres i dijous, a la calor de la reacció dels mercats al gir menys acomodatici en la política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed), el dòlar té ganes de rubricar la seva millor setmana dels últims nou mesos. L'euro, per la seva banda, segueix en mínims de dos mesos i perd els 1,19 dòlars, cotitzant al voltant de 1,1890 dòlars, preus no vistos des del 13 d'abril.

  • 1,0720$
  • -0,08%

Durant les dues sessions transcorregudes des que la Fed va projectar una possible pujada de tipus el 2023, el dòlar ha sortit dels rangs recents i s'ha accelerat davant de l'euro, ha avançat més d'un 2% davant el dòlar australià i més d'un 1 % enfront de la lliura esterlina i el kiwi.

L'índex del dòlar ha superat la seva mitjana mòbil de 200 dies i ha assolit un màxim de més de dos mesos, 92,010, i va camí de registrar un guany setmanal de l'1,5%, la més gran des del passat mes de setembre.

"La Reserva Federal ha enviat un missatge molt important: que els dies de liquiditat abundant i il·limitada estan arribant al final", comenta Richard Franulovich, cap d'estratègia de divises de Westpac a Sydney.

"Ara podem veure un punt final als tipus zero... i ens han dit en un anglès molt clar que han iniciat la conversa sobre com començar el tapering", ha declarat. "Aquest senyal ha precipitat una dramàtica liquidació de posicions, perquè les posicions curtes en dòlars nord-americans es basaven en aquest interminable toc de liquiditat de la Fed i en els tipus zero".

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, "finalment l'euro/dòlar no ha pogut amb els màxims de febrer i després de la reunió d'aquest dimecres de la FED el 'bitllet verd' està apreciant contra la 'moneda única'", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Tot suggereix que aquest podria estar donant forma a un ampli triangle (màxims decreixents i mínims creixents) i com nivell de suport en aquest moment tenim la base, a la zona dels aprox. 1,1750. Si bé és cert que els 1,1700 (mínims d'abril) són molt més rellevants, per sobre, pel costat de les resistències, tenim els 1,2266 (màxims de maig) i els màxims anuals als 1,2350", afegeix.

Noticias relacionadas

contador