cb libra bajaosh11

La lliura cotitza aquesta arrencada de setembre a mínims de més de 10 dies, per sota dels 1,21 dòlars, per l'imminent xoc entre el Parlament britànic i el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, quan els diputats reprenen l'activitat després del recés de les vacances.

A més de la maniobra del 'premier' de la setmana passada, mitjançant la qual la cambra baixa de Westminster tornarà a la inactivitat el 9 de setembre i durarà el tradicional recés de setembre tres setmanes, Johnson afronta l'oposició dels laboristes i 'tories' a la seva amenaça de Brexit dur. El primer ministre ha amenaçat amb purgar qualsevol diputat del seu partit que voti en contra del govern sobre Brexit, segons fonts d'alt rang del partit conservador.

Els operadors es preparen per a la batalla final sobre els termes del divorci, davant la imminent maniobra dels socialdemòcrates de Jeremy Corbyn i els 'tories' rebels per aprovar una legislació exprés que eviti l'anomenat Brexit dur o per llançar una moció de censura contra Johnson, cosa que portaria el país a eleccions anticipades.

"Tot sembla suggerir que els britànics tornaran a les urnes més aviat que tard", explica Michael Hewson, analista de CMC Markets. "Aquesta setmana té el potencial de canviar el panorama significativament si els diputats aconsegueixen unir forces per evitar el Brexit sense acord d'una manera o una altra", prossegueix l'expert i aquests fets "determinaran com li anirà a la lliura".

La moneda es canvia de mans en 1,2090 dòlars i enfront de l'euro ho fa en 0,9077 lliures, però "la seva reacció als esdeveniments dels propers dies cada vegada és més difícil de preveure", escriu Hewson, en una nota per clients. L'expert apunta que el curs més probable dels esdeveniments és que els conservadors rebels es posin d'acord per forçar el govern a sol·licitar una pròrroga més enllà del 31 d'octubre.

Un altre pegat a un problema que es enquistaría vuit mesos ja que "no hi ha cap certesa que durant aquest temps es trobi una solució capaç de desencallar el mal pas actual que manté el Regne Unit paralitzat des de fa tres anys", prossegueix l'expert de CMC Markets. A més, afegeix, la Unió Europea (UE) ha de garantir una nova extensió en primer lloc.

Noticias relacionadas

contador