cb libra bajaosh11

La lliura ha aconseguit recuperar-se dels seus mínims de 30 mesos de dilluns després de les notícies de la victòria de la candidata conservadora, Lizz Truss, com a nova primera ministra del Regne Unit en substitució de Boris Johnson. "No obstant, la prova clau serà com els mercats veuen els propers passos del govern quan es tracta de lidiar amb la crisi actual", comenta Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets.

Les opinions són contradictòries quant a si totes les males notícies estan ja descomptades en la lliura, encara que sembla que ha pujat força després dels mínims d'ahir, quan el cable (lliura/dòlar) va arribar a lliscar fins a 1,1443 dòlars, el seu pitjor canvi en 30 mesos. La moneda s'ha recuperat fins a 1,16 dòlars aquest dimarts.

Truss, que es convertirà en la tercera dona a ocupar el número 10 de Downing Street, ha afirmat que complirà les seves promeses i que té un "pla audaç" per reduir els impostos i fer créixer l'economia del Regne Unit.

Els mercats estaran atents a les propostes immediates en matèria d'impostos i despeses, i el suport addicional tant a les llars com a les empreses és un element clau per al sentiment del mercat britànic. "Més despesa fiscal, més proteccionisme comercial i, per tant, una política monetària més estricta. Històricament parlant, aquesta és una combinació que ha demostrat ser positiva per a la divisa", indiquen els experts d'Ebury.

Noticias relacionadas

contador