dl finance pounds sterling money banknote finance
Sharecast / Pixabay

El mercat de les divises es torna a col·locar al focus d'atenció, especialment el ien i la lliura. La divisa nipona s'ha tornat a depreciar per sobre del canvi dels 145 per dòlar, nivells de preu que van provocar la intervenció del govern del Japó al mercat. La lliura ha celebrat amb alces i màxims des del 22 de setembre les notícies que el govern del Regne Unit ha fet marxa enrere amb la supressió del tipus impositiu del 45% a les rendes més altes. Lbi l'índex del dòlar és de 112, lluny dels màxims als gairebé 115 de la setmana passada.

  • 1,0720$
  • -0,09%

El ien ha tocat els 145,4 per dòlar, des d'on s'ha recuperat fins a 144,9 per dòlar. Els moviments de la divisa s'han produït després dels comentaris del ministre de Finances, Shunichi Suzuki, que el Japó està preparat per prendre mesures "decisives" al mercat de divises, si persistien els moviments excessius del ien.

"És important que les divises es moguin de manera estable, ja que els moviments bruscos i unilaterals no són desitjables", ha declarat Suzuki durant una conferència de premsa posterior a la reunió del gabinet, en referència a les recents caigudes brusques del ien. "Vam intervenir l'altre dia i vam dir que prendrem les mesures decisives que fossin necessàries. No hi ha dubte que això ha protegit contra els moviments especulatius", ha afegit.

D'altra banda, la lliura esterlina ha deixat alces i ha tocat preus d'1,1280 dòlars, màxims des que l'executiu tory va anunciar el pla de retallades fiscals. La moneda britànica ha celebrat que es mantingui el tipus impositiu a rendes superiors a 150.000 lliures i ha estirat el repunt iniciat de la setmana passada quan el Banc d'Anglaterra va dir que compraria tot el deute públic que calgués per restablir l'ordre després del caos financer desfermat pels plans de retallada d'impostos de la nova primera ministra Liz Truss.

L'euro ha deixat caigudes fins als 0,9790 dòlars, des d'on remunta per sobre dels 0,98 dòlars, ja que les expectatives d'una altra gran pujada de tipus del Banc Central Europeu aquest mes, després d'una dada d'inflació al vermell viu, van augmentar el temor que l'economia entri en recessió.

Les dades de divendres van mostrar que la inflació de la zona euro va superar les previsions i va assolir un rècord del 10,0% al setembre, i va superar les expectatives del 9,7%.

Noticias relacionadas

contador