johnson libra
1,2555$
  • -0,0003$
  • -0,02%

El principal baròmetre de l'Brexit, la lliura, es manté fidel al seu comportament després de les últimes notícies de les negociacions sobre l'acord comercial que ha d'arribar abans de l'31 de desembre. La moneda ha celebrat amb alces la notícia que Londres i Brussel·les amplien el termini per seguir amb les converses i avança més d'un 1% enfront del dòlar -fins voltants de 1,34 dòlars- i l'euro -,9060 centavos- .

Els experts qualifiquen la reacció de la moneda d'exultant, després de les caigudes de divendres, quan es donava tot per perdut i les opcions d'un Brexit 'dur' es van disparar per sobre del 60%. L'avanç enfront del dòlar és de més del 2% des d'aleshores i després de conèixer que el Regne Unit i la Unió Europea (UE) s'han donat un temps extra per evitar que la lliure circulació de mercaderies i serveis entre els dos socis s'interrompi a partir de l'1 de gener.

Aquest diumenge era la data límit que s'havien fixat Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, i Boris Johnson, primer ministre britànic, per continuar negociant el pacte del Brexit o bé "estripar les cartes" de forma definitiva, cosa que donaria lloc a una sortida sense pacte. Finalment, tots dos han optat per seguir parlant després de mantenir una conversa telefònica a mig matí, de manera que es donen una última oportunitat per tancar un pacte.

En un comunicat conjunt, han assenyalat que estan disposats a recórrer "una milla extra" per intentar tancar un acord. "No és sorprenent que la UE i el Regne Unit hagin permès que passi un altre termini autoimposat. Encara que hi ha pocs indicis en aquesta etapa que els principals punts conflictius estiguin més a prop de ser resolts, esperem que es facin progressos a mesura que s'aproxima la única data límit real, el 31 de desembre", assenyala Mark Haefele, director d'Inversions d'UBS Global Wealth Management. "En la nostra opinió, un acord és encara més probable que no, però amb cada dia que passa, el risc d'un resultat sense acord creix", ha agregat.

UBS afegeix que l'anunci d'un acord podria empènyer la lliura esterlina fins als 1,35 dòlars, mentre que l'augment de la incertesa sobre un resultat del no-tractat podria dur-la a revisar els mínims de setembre al voltant dels 1,28 dòlars.

Noticias relacionadas

contador