johnson libra
1,1688€
  • 0,0010€
  • 0,09%

La moneda britànica segueix perdent posicions aquest dilluns i aguditza la seva correcció des dels màxims de més de dos anys i mig de divendres, quan es va elevar fins al voltant dels 1,36 dòlars, impulsada per la debilitat del bitllet verd. Les ombrívoles notícies que sobrevolen el que hauria de ser l'últim acte de la tragèdia de 'Brexit van provocar una correcció a finals de la setmana passada que es perllonga aquest dilluns, amb la moneda caient més d'un 1%, fins a gairebé 1,32 dòlars.

Enfront de l'euro, que és un millor mesurador de la volatilitat de la lliura, la moneda britànica cedeix també més d'un 1%, a mínims d'un mes i mig, de camí a 0,9150 centaus per cada euro.

La UE i el Regne Unit han tornat a les últimes hores a la taula de negociacions per evitar un Brexit 'dur'. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha mantingut converses aquest diumenge amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

En un comunicat conjunt posterior, tots dos han suggerit que un Brexit 'tou' no serà possible fins que s'arribi a un acord en tres fronts: pesca, competència lleial i una forma pactada de resoldre disputes en el futur.

Els dos mandataris tornaran a intercanviar impressions aquest dilluns a les 18 hores, hora espanyola.

Els informes dels mitjans de comunicació durant el cap de setmana van apuntar a un compromís sobre els drets de pesca, però durant una reunió celebrada dilluns al matí, el principal negociador de la UE, Michel Barnier, va negar que fos així. Barnier va dir als ambaixadors de la UE que un acord és encara possible, encara que no podia garantir si succeiria dilluns.

Noticias relacionadas

contador