londres-ne-croit-quasiment-plus-a-un-accord-post-brexit-avec-l-ue-dit-le-telegraph

L'economia britànica caurà sensiblement independentment del tipus de Brexit que acabi acordant amb la UE, que es ressentirà però menys. Així ho assegura el Banc d'Espanya, que estima un impacte negatiu d'entre l'1,5% i el 3% en el PIB del Regne Unit per a 2022.

"Qualsevol que sigui la modalitat final del Brexit, els seus efectes econòmics seran significatius sobre l'economia del Regne Unit", afirma el banc central.

En el cas de la UE, el Banc d'Espanya adverteix que també hi haurà un impacte advers en funció de la modalitat del Brexit, encara que de molta menor intensitat, ja que en el pitjor escenari contemplat es restarien quatre dècimes del PIB a l'horitzó al 2022.

No obstant això, el Banc d'Espanya destaca que en el si de la UE aquests impactes seran heterogenis entre els països com a conseqüència de la diferent exposició comercial de cada un davant del Regne Unit i adverteix que Espanya compta amb una exposició "notablement superior" a la qual mantenen les altres grans economies de l'àrea de l'euro enfront de l'economia britànica, en termes tant comercials com financers.

Així mateix, la institució adverteix que l'actual crisi sanitària limita el marge de maniobra de les polítiques econòmiques per acomodar els costos de transició cap a una nova relació econòmica, qualsevol que sigui la seva forma definitiva.

Noticias relacionadas

contador