cbyuan123

El iuan xinès s'ha disparat fins al seu millor preu en set mesos aquest dijous, després de les notícies que les converses entre la Xina i els EUA sobre la seva disputa comercial estan caminant cap a seriosos avanços. La divisa ha marcat una fita per sota de les 6,7 unitats, fins als 6,68 iuans per dòlar, nivells no vists des del 17 de juliol de l'any passat, just quan la guerra comercial entre les dues primeres potències mundials començava a tenallar els mercats.

Poc després, la moneda ha retrocedit des d'aquest nivell en una nova jornada de forta volatilitat, que ha seguit a les bandades que el renminbi -com també es denomina la divisa- va deixar aquest dimecres. Els mínims de la sessió s'han registrat en els 6,73 iuans per dòlar i la moneda s'ha estabilitzat al tancament dels mercats asiàtics en els 6,71 iuans amb un avanç d'un 0,2%.

Abans de l'obertura del mercat el Banc Popular de la Xina va fixar el tipus de canvi per a la jornada, al voltant del qual la moneda pot fluctuar un 2% contra el dòlar, en 6,72 iuans, màxim des de l'1 de febrer i un 0,5% per sobre del dimecres.

L'optimisme ha calat entre els inversors quan ha transcendit que les dues primeres potències mundials han començat a donar forma a un inici d'acord amb clars compromisos sobre les qüestions més difícils en la seva disputa comercial, segons fonts pròximes citades per 'Reuters'.

Noticias relacionadas

contador