cbrublo short1

El ruble acapara l'atenció dels inversors aquest dilluns en respirar una mica després del seu ral·li contra el dòlar de la setmana passada de més d'un 4%. La divisa del país presidit per Vladimir Putin va rebotar des del canvi de 70,64 contra el dòlar, el seu pitjor preu en dos anys i mig i es va estirar fins als 67,46 rubles per dòlar, màxims de dues setmanes, que va arribar divendres després de la decisió del Banc Central de Rússia d'incrementar els tipus d'interès.

Amb tot, els experts de Danske Bank avisen que la moneda està subjecta a una major dosi de debilitat si s'implementa una nova ronda de sancions des de Washington. I, de fet, la divisa russa ha retrocedit des de la seva recent fita del 14 de setembre i busca estabilitzar-se en la franja de les 68,00 unitats per dòlar.

"No excloem que el banc central governat per Elvira Nabiullina prossegueixi amb l'enduriment de les condicions monetàries el 2018, després de pujar els interessos en 25 punts bàsics, fins al 7,50%", expliquen els analistes de l'entitat danesa. De fet, la mateixa governadora no va descartar que el supervisor monetari pugui tornar a incrementar les taxes i ha assenyalat que no veu opcions de retallades de tipus fins al 2020.

L'AUGE DE LA LIRA AJUDA

També ha incidit en la recuperació del ruble el bon comportament de la lira turca de la setmana passada, que va arribar a escalar un 5% en una sola jornada, després de l'atrevit increment de tipus del banc central del país otomà de 625 punts bàsics, fins al 24%. La moneda s'ha vist pressionada durant tot l'estiu per la crisi de la lira.

Amb tot, la moneda otomana ha cedit part del terreny guanyat la setmana passada i es deixa aquest dilluns més d'un 1,5% enfront del dòlar, ja que els experts opinen que la pujada de tipus és insuficient per aturar la crisi.

Noticias relacionadas

contador