• Dilluns, el petroli va pujar més d'un 2% després que l'AIE pronostiqués que la producció estava garantida fins el 2023
cbpetroleoextracion short

El petroli continua amb les pujades aquest dimarts i ja encadena cinc sessions consecutives a l'alça. La setmana va començar per al cru amb avanços del 2%, després que l'Agència Internacional d'Energia (AIE) assegurés que la producció de cru estava garantida fins el 2023.

Durant aquesta sessió, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb pujades del 0,2% fins als 65,6 dòlars. Per la seva banda, el barril del West Texas, de referència als EUA, puja un 0,24% fins als 62,7 dòlars.

L'Agència Internacional d'Energia (AIE) va assenyalar dilluns que s'espera que la demanda mundial de petroli creixi durant els propers cinc anys, mentre que la producció de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) augmentarà a un ritme molt més lent.

A més, segons l'AIE, els EUA augmentarà un 29% la seva producció petroliera el 2023. Dels gairebé 9,5 milions de barrils que produeix actualment als 12,1 milions. La producció dels EUA creixerà en 2,7 milions de barrils al dia durant el proper quinquenni, més de la meitat del creixement total de la capacitat productora a nivell mundial, que es preveu que sigui de 6,4 milions de barrils diaris. D'aquesta manera, l'AIE pronostica que el país subministri a prop de 12,1 milions de barrils diaris, convertint-se així en el principal productor mundial i gairebé igualant el nivell de la demanda interna.

Mentrestant, els ministres de petroli de l'OPEP, els productors nord-americans de petroli d'esquist bituminós i altres líders mundials de la indústria petroliera es van reunir a Houston en CERAWeek, la major reunió de la indústria de l'energia, que va començar dilluns.

La reunió es produeix en el context d'una extensió de les retallades de producció encapçalada per l'OPEP, juntament amb altres productors de petroli, incloent-hi Rússia, en un intent per absorbir un excés de petroli mundial i augmentar preus. No obstant això, la major producció de petroli dels EUA ha obstaculitzat l'impuls de l'OPEP per reduir el subministrament mundial.

D'altra banda, el jaciment petrolífer El Sharara de Líbia va reprendre les seves operacions dilluns. El camp, operat per la National Oil Corporation (NOC) de Líbia, va ser tancat diumenge després que un terratinent va tancar una vàlvula en un oleoducte que creuava la seva terra.

Noticias relacionadas

contador