japon bandera portada

L'incessant ral·li del dòlar manté els mercats en suspens, amb una atenció especial a la depreciació del ien japonès enfront del seu rival als EUA. La moneda nipona ha acariciat el nivell de resistència de 145 iens per dòlar, preus no vistos des del 1998 i els experts no descarten que el dòlar/ien vagi més enllà del canvi de 150 durant les properes setmanes. El govern nipó s'ha vist forçat a sortir al pas de la notícia i el ministre de Finances japonès, Shunichi Suzuki, ha assenyalat que "prendran les mesures necessàries", després de ser preguntat per la possibilitat d'una intervenció monetària.

"Si hi ha un parell de divises que acaparen la major quantitat d'atenció per part dels inversors i operadors és el dòlar/ien", comenta Naeem Aslam, analista d'AvaTrade. "La raó per la qual estem veient aquesta força en l'encreuament és purament per la diferència en les polítiques dels dos bancs centrals", afirma, ja que "la Reserva Federal dels EUA (Fed) és el més falcó de tots, mentre que el Banc del Japó (BoJ) no sembla preocupat per la inflació o per canviar la política monetària", explica l'expert.

La debilitat de la moneda ha suscitat tota mena de rumors, fins i tot una intervenció del BoJ, els efectes de la qual "no tindran efectes a llarg termini", comenten els experts de Commerzbank.

Ara com ara, Suzuki ha manifestat que "els moviments bruscos de les divises no són desitjables, ja que és important que es moguin de forma estable reflectint els fonaments econòmics", per tant ha qualificat els recents moviments de les monedes com "una mica ràpids i unilaterals".

"Observem de prop els moviments del mercat amb gran sentit de la urgència i l'impacte negatiu de la debilitat del ien a l'economia", ha manifestat, tot i que ha descartat donar detalls sobre quin tipus de mesures s'adoptaran.

En aquest sentit, ha afirmat que "la depreciació de la moneda té aspectes positius i negatius per a lʻeconomia, però el Govern se centra ara en les mesures contra lʻaugment dels preus".

contador