yuan dolar portada

Després de trobar-se encallat en un rang de gairebé un 1,5% durant dos mesos, el punt mitjà fix del iuan s'ha començat a moure i ha anat cedint terreny des de la setmana passada, cosa que indica que "les autoritats estan d'acord amb l'apreciació de la moneda", explica Stephen Innes, analista d'AxiTrader.

L'optimisme sobre les converses comercials entre la Xina i els EUA, en què tot sembla indicar que els dos països estan a punt de tancar un acord inicial -anomenat 'fase u'-, han donat ímpetu a la moneda. A més, les informacions que Pequín pressiona el president nord-americà, Donald Trump, perquè elimini més aranzels, essencialment la tanda imposada al setembre, com a part d'aquest tracte, han elevat el renminbi a màxims de dos mesos i mig, fins als 7,0218 iuans per dòlar.

Si es rescindeixen les dues últimes alces aranzelàries en virtut d'un acord de "fase u", el iuan podria recuperar-se fins als 6,9 per dòlar, assegura Innes, que assenyala que aquests moviments aranzelaris l'han portat de comprar un dòlar per 6,9 iuans fins a 7,1 iuans.

"Encara hi ha molta incertesa ara", reconeix l'analista segons el qual ara "és més probable que durant els últims 60 dies que la moneda posi a prova el nivell crític dels 7,00 iuans".

Noticias relacionadas

contador