trump china portada

El secretari de Comerç dels EUA, Wilbur Ross, va dir que "no hi ha una raó natural" perquè no es pugui signar aquest mes un acord comercial de fase u entre Estats Units i la Xina.

Ross va fer aquests comentaris en una entrevista amb Bloomberg a Bangkok abans de reunir-se amb el primer ministre xinès, Li Keqiang, durant una cimera regional. El president Donald Trump també es va mostrar optimista aquest diumenge sobre un acord amb el gegant asiàtic.

NO HI HAURIA ARANZELS ALS AUTOMÒBILS EUROPEUS

D'altra banda, Ross va manifestar que podrien no imposar aranzels addicionals a la importació de vehicles europeus després de les "bones converses" mantingudes amb els fabricants de la UE, Japó i Korea. Això es deuria al fet que aquests fabricants s'haurien compromès a dur a terme plans d'inversió als EUA, per la qual cosa l'Administració Trump ara planteja que no veuria necessària l'aplicació d'una política aranzelària més extrema.

Recordem que el 14 de novembre (després d'un retard inicial de 6 mesos) era la data límit perquè el president nord-americà elevés les tarifes als vehicles importats d'Europa fins al 25%, una vegada que aquests van ser considerats una amenaça per a la seguretat nacional.

Els experts de Sabadell assenyalen que aquesta última notícia, si es confirma, seria positiva perquè allunyaria (almenys temporalment) el risc de l'augment d'aranzels. "Així, creiem que el més factible és que torni a retardar novament la seva aplicació, cosa que els donaria un temps addicional de negociació (especialment a la Unió Europea, ja que Korea i Japó ja haurien arribat a un acord) per acabar de solucionar les possibles diferències", indiquen.

Noticias relacionadas

contador