ep nous bitllets de 100 i 200 euros maig 2019
BANCO CENTRAL EUROPEO - Archivo

L'euro cedeix terreny contra el dòlar aquest dimecres i incrementa les pèrdues amb què va iniciar la setmana, en una jornada en què s'han publicat unes dades de manufactures de l'eurozona que retornen al mercat els temors d'una recessió global. La divisa comunitària ha arribat a deixar-se gairebé un 1% i es manté per sota d'1,0950 dòlars, des del nivell d'1,1150 dòlars d'inicis de setmana. Això deixarà l'euro baixista per tercer mes consecutiu. Això, considerant a més que l'amplitud d'aquest mes tan turbulent va ser de més de 800 punts.

Els experts indiquen que el tancament d'aquest dimarts, que va ser també el del mes de març i el del primer trimestre, per sota de 1,1040 dòlars, preu d'obertura del mes passat, ha deixat "l'euro baixista per tercer mes consecutiu. Això, considerant a més que l'amplitud d'aquest mes tan turbulent va ser de més de 800 punts", comenta Adrián Aquaro, analista de Trader College. La divisa comunitària va acabar el tercer mes de l'any a 1,1020 dòlars.

A més, explica aquest analista que la caiguda del dòlar de la setmana passada, producte dels plans d'estímul impulsats pel govern dels Estats Units i la Reserva Federal (Fed) sembla quedar absorbida pel mercat, i la divisa nord-americana s'enforteix novament.

La lliura esterlina, per part seva, cotitza a 1,2353 dòlars, amb una tendència alcista que contrasta amb l'euro, malgrat les caigudes, "encara que els indicadors del gràfic de 4 hores presenten alguns signes de feblesa", explica Aquaro. La divisa britànica ha finalitzat el mes amb pèrdues importants, després d'haver iniciat març a 1,2790 dòlars i visitar l'insòlit nivell d'1,1412 dòlars, el seu mínim des de 1985. "Poc previsible és la destinació immediata de la lliura, per la qual cosa convé revisar el seu nivell dia a dia. La crisi actual ha impactat la tradicional moneda, que ja havia quedat prou maltractada pel tortuós procés del Brexit, que sembla d'una altra època. No obstant això, aquest dimarts fa dos mesos que es va fer efectiva la sortida de la Unió Europea, cosa de la qual ja no se'n recorda ningú, comenta l'expert.

El ien també ha acabat març amb una baixada, encara que no significativa. La divisa nipona, sempre estable i triada pels inversors a l'hora de buscar refugi, aquesta vegada no va complir aquesta funció de manera permanent, i va caure davant el dòlar durant diversos dies consecutius, encara que va tornar a guanyar terreny a mesura que la crisi es va agreujar. Tot indica que a l'abril podria incrementar la seva recuperació i apuntar a la zona de 105,00 iens per dòlar.

Noticias relacionadas

contador