• L'euro/dòlar es veu amenaçant per una correcció a la baixa en el curt termini
  • La lliura, en mínims de dos mesos contra el dòlar
money euros cash

El mercat de les divises està llest per a un altre envit del dòlar després de les dades de l'informe d'ocupació del mes de desembre dels EUA. Malgrat els resultats mixts quant a creixement de l'ocupació, el repunt dels sous, que se situen en el seu nivell més alt des de 2009, van donar mostres que les pressions inflacionarias segueixen presentant les condicions adequades perquè la Reserva Federal dels EUA (Fed) segueixi amb els increments de tipus d'interès planejats.

Segons analistes de Danske Bank, el resultat de les dades del mercat laboral nord-americà han d'interpretar-se com “lleugerament alcistes”, ja que només l'increment dels llocs de treball va ser pitjor de l'esperat. Les nòmines no agrícoles es van incrementar només en 156.000 nous llocs de treball al desembre i la desocupació va augmentar fins al 4,7%, però “la resta d'indicadors de l'informe indiquen fortalesa”, assenyalen els experts.

“En la nostra opinió, la reacció natural hauria de ser que el dòlar torni a la càrrega contra els seus rivals i que la feblesa recent exhibida per la divisa dels EUA acabi aquí”, asseguren els analistes de l'entitat danesa. De fet, en la passada matinada, el ‘bitllet verd’ ha avançat contra el ien, fins als 117,43 iens, però ara com ara sembla mancar d'ímpetu contra altres rivals.

En la setmana que arrenca, l'acció en les principals monedes vindrà marcada per la tornada plena de la liquiditat i per les diverses intervencions dels membres del Comitè Monetari de la Fed, (FOMC per les seves sigles en anglès). La lliura ha ampliat el declivi iniciat el divendres passat i ha caigut per sota dels 1,22 dòlars, després d'arrencar la setmana amb un buit a la baixa, pressionada per les declaracions de la primera ministre britànica, Theresa May, que Regne Unit abandonarà la Unió Europea.

Fora del G-10, el yuan ha tornat a reprendre les seves caigudes contra el dòlar, després del ral·li d'un 2% d'inicis d'any i s'espera major feblesa de la moneda Xinesa en el curt termini.

ANÀLISI DE L'EURO/DÒLAR

Els baixistes prendran control de l'euro/dòlar, que cedirà terreny fins als 1,0475 dòlars

L'euro roman estable, lleument per sobre dels 1,0500 dòlars, després d'haver operat en un rang entre els 1,0339 i els 1,0621 dòlars en la primera setmana de l'any. No obstant això, segons Mohamed Isah, analista de FXTechstrategy, l'euro/dòlar “es troba amenaçat per una correcció, mentre l'euro es veu pressionat a la baixa en el mig termini”. “El suport està precisament en els 1,05 dòlars i el seu trencament portaria a l'encreuament fins als 1,0450 i 1,0400 dòlars”.

Per a Karen Jones, analista tècnic de Commerzbank, els baixistes prendran control de l'encreuament, que cedirà terreny fins als 1,0475 dòlars, per tornar a intentar una caiguda fins als recents mínims en els 1,0372/40 dòlars. L'euro roman estable, lleument per sobre dels 1,0500 dòlars, després d'haver operat en un rang entre els 1,0339 i els 1,0621 dòlars en la primera setmana de l'any. No obstant això, segons Mohamed Isah, analista de FXTechstrategy, l'euro/dòlar “es troba amenaçat per una correcció, mentre l'euro es veu pressionat a la baixa en el mig termini”. “El suport està precisament en els 1,05 dòlars i el seu trencament portaria a l'encreuament fins als 1,0450 i 1,0400 dòlars”.

No obstant això, per a José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, dins de que la tendència de mitjà i llarg termini segueix sent a dia d'avui a la baixa, doncs tenim màxims i mínims decreixents per tots els costats, la veritat és que en el curt termini podem assistir a una continuïtat dels rebots, indica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"I és que en gràfic diari tenim 'divergències alcistes' que, en condicions normals, solen ser l'avantsala d'un rebot de certa entitat. Ara bé, per a això necessitarem que l'euro/dòlar surt-te i confirmi per sobre de la resistència dels 1,06540. Per damunt el rebot podria acostar-li cap a la zona de resistència dels màxims de desembre en els 1,08740", explica l'analista.


Noticias relacionadas

contador