• Nous mínims històrics al pes mexicà després de les renovades amenaces de la construcció del mur per part de Trump
  • La lliura es recupera fins als 1,22 dòlars
0cb853

La reacció del mercat de les divises a la roda de premsa del president electe dels EUA, Donald Trump, ha estat a l'altura de les grans dosis de volatilitat que han deixat tots els creus del dòlar des de la victòria del republicà el passat nou de novembre. El ‘bitllet verd’ va experimentar un pronunciat moviment d'anada i volta protagonitzant, primer, un ral·li contra l'euro, la lliura i el franc suís i cedint després fins a mínims d'un mes versus els seus principals rivals.

El preu de la divisa d'EUA està ‘pagant els plats trencats’ de la decepció entre els alcistes del dòlar, que van deixar que l'aversió al risc s'apoderés de la seva operativa, després que Trump no donés noves pistes sobre el seu paquet de mesures econòmiques durant la seva primera compareixença davant els mitjans des de les eleccions. El plena ressaca de la compareixença del republicà davant els mitjans, analistes de Danske Bank avisen que l'acció als mercats seguirà “dominada per Trump en la setmana vinent i mitjana fins a la inauguració del seu mandat, ja que no sabem com actuarà una vegada sigui investit ni com seran les seves polítiques”.

“Esperem que ofereixi més pistes en el seu discurs inaugural de la legislatura o quan actualitzi els seus plans per als primers 100 dies del seu govern. Mentrestant, haurem de tornar a monitorizar el seu compte de Twitter per obtenir novetats sobre els seus plans en matèria econòmica”, assenyalen els experts de l'entitat danesa.

Els alcistes, que van estrènyer l'accelerador abans de la roda de premsa, davant la perspectiva que el dòlar tornés a solcar els cels van veure aixafades les seves expectatives

L'EURO/DÒLAR NO VARIA EL SEU ASPECTE TÈCNIC

Els llargs en el dòlar, que esperaven que el nou inquilí de la Casa Blanca centrés la seva compareixença de premsa en temes com els impostos, desregulaciones i estímul fiscal, van sofrir una profunda decepció. En paraules de l'analista de divises Joel Kruger: “Els alcistes, que van estrènyer l'accelerador abans de la roda de premsa, davant la perspectiva que el dòlar tornés a solcar els cels van veure aixafades les seves expectatives davant l'absència total de referències econòmiques per part de Trump”.

Abans de la roda de premsa, el ‘bitllet verd’ va marcar un màxim d'una setmana contra l'euro i el franc suís, mentre la lliura es desplomava a mínims de tres mesos (i de 30 anys) i cedia terreny fins a nivells propers als 1,20 dòlars. Després, el dòlar queia a mínims d'un mes contra els seus principals rivals: el cable -com es coneix a la lliura/dòlar- ha rebotat per sobre dels 1,22 dòlars, el dòlar/ien ha arribat a canviar-se a 114,16 iens (des d'un màxim en els 116,87 iens) i l'euro/dòlar ha tornat a reconquistar amb folgança els 1,06 dòlars.

Encara així, l'aspecte tècnic de l'euro/dòlar no varia i segueix immers en la fase de consolidació en la qual porta operant en les últimes setmanes. El mínim aconseguit abans de la conferència de premsa de Trump, en els 1,0454 dòlars segueix estant dins del recent rang dibuixat per l'encreuament i analistes tècnics insisteixen que mentre l'euro no superi la resistència que resideix per sobre dels 1,0875 dòlars, no es pot parlar que s'elimina la pressió a la baixa en el parell de divises.

Segons José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, "en aquest moment tenim a l'euro/dòlar a les portes de la resistència que presenta en l'últim màxim decreixent (1,06540)". "De ser capaç de saltar per damunt, en tancaments, no descartarem un nou tram a l'alça amb objectiu cap a la zona de resistència dels 1,0870. En qualsevol cas seguim parlant d'un rebot (o fase de reacció) dins d'una tendència a la baixa primària en l'encreuament. Per res estem parlant d'un canvi de tendència", explica l'expert.

eurusd

NOUS MÍNIMS HISTÒRICS PER AL PES

L'altra gran història de les últimes 24 hores al mercat de les divises han estat els nous mínims històrics del pes mexicà contra el dòlar i l'euro, després que el president electe dels EUA es reafirmés en les seves intencions d'aixecar un mur a la frontera amb Mèxic.

La divisa asteca ha seguit així amb la significativa tendència a la baixa des que Trump es va proclamar com a vencedor de les eleccions -s'ha depreciat més del 20% enfront del dòlar i euro- i s'ha devaluat fins a les 23 unitats per cada dòlar i les 22 per cada euro, encara que ha recuperat més d'un 1% i cotitza al voltant dels 21,90 pesos contra el dòlar.

Noticias relacionadas

contador