• L'euro segueix amb el seu rebot contra el bitllet verd amb els ulls posats en els 1,10390 dòlars
  • Els operadors del mercat de les divises digereixen les informacions dels e-mails de Cliton
dinero, dolares, rico, billetes

La divisa d'EUA opera en funció de les notícies que arriben del front polític, deixant que la recta final de les eleccions a la presidència del país domini el seu comportament. El dòlar ha aconseguit tancar un mes d'octubre amb guanys d'un 4% contra el ien, de prop del 3% contra l'euro i de més d'un 7% contra la lliura, però la seva escalada s'ha alentit mentre el mercat digereix les repercussions en la carrera a la Casa Blanca de les informacions sobre els e-mails de Hillary Clinton.

El "bitllet verd" ha reprès el seu avanç contra el ien en l'inici d'aquest mes de novembre, canviant-se en preus per sobre dels 105 iens, però la depreciació de la moneda nipona obeeix en part a la decisió del Banc del Japó d'ajornar el seu objectiu d'inflació fins a 2018. L'entitat ha rebaixat les seves previsions, ja que estima que els preus trigaran més del previst al juliol en repuntar fins a la meta del banc central del 2%, i el ien s'ha depreciat en conseqüència, permetent al dòlar tornar a l'atac.

En canvi, la moneda dels EUA es deprecia lleugerament contra l'euro, que li guanya terreny i s'encamina a la resistència dels 1,1039 dòlars i per damunt i més important els 1,1120 dòlars -abans suport. La lliura avança també, deixant màxims intradiaris per sobre de la resistència dels 1,2270 dòlars i buscant estabilitzar-se en preus que superin els 1,2330 dòlars, segons indica l'analista de CMC Markets, Michael Hewson.

La fortalesa exhibida tant pel "bitllet verd" com pels principals índexs borsaris de Wall Street s'ha frenat en les últimes sessions perquè el mercat està descomptant cert risc que el resultat electoral als EUA no sigui tan amigable com es preveia i s'han vist pèrdues generalitzades en l'última sessió del mes (Dow Jones: -0,10%; S&P 500: -0,01%; Nasdaq: -0,02%). L'avançament del candidat republicà, Donald Trump en les últimes enquestes, que ha retallat 11 punts a la seva rival, Hillary Clinton, ha evidenciat certa complaença entre els inversors, que no estan preparats per a una victòria de Trump.

Aquest to menys optimista acompanyarà a l'operativa del dòlar de cara a la reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i de la publicació de la seva decisió de tipus d'interès. "No s'esperen canvis al novembre, si fem cas als futurs de la Fed, que donen un 70% de possibilitats que en banc central retalli tipus en 25 punts bàsics al desembre", assenyalen experts de Danske Bank. "L'esdeveniment no presenta possibilitats d'un gran impacte en l'Euro/Dòlar", asseguren.

La jornada presenta altres riscos per a la divisa dels EUA i experts com Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, alerten que la publicació de les dades de l'activitat manufacturera, l'índex ISM, pot sorprendre a la baixa, després dels febles indicadors regionals de Chicago, Philadelphia i Nova York. "Pot ser que hi hagi oportunitats per comprar dòlars en nivells més baixos abans de la decisió de la Fed", indica l'analista.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'EURO/DÒLAR

Així les coses, s'espera que el rebot de curt termini de la moneda única contra el dòlar es mantingui. "En qualsevol cas el que no podem és caure en l'error de pensar que aquest encreuament és alcista, gens més lluny de la realitat", adverteix José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"De fet l'última caiguda que li ha portat a marcar un mínim en els 1,08480 ha servit per marcar un nou mínim decreixent i donar així continuïtat als màxims i mínims decreixents dels últims mesos i així no es puja", assegura l'expert. "Resumint, ens trobem davant un rebot dins d'una fase correctiva d'orde major", conclou Rodríguez.

Gràfica Euro/Dólar

Euro/Dólar

contador